Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Terminal RDS 2008 R2 Standard & 3CXPhoneforWindows14.msi

Discussion in 'Windows' started by zcc3cx, Dec 15, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zcc3cx

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hello,

    Terminal / RDS server windwos 2008 R2 Standard x64, 3CXPhone for windows 14.

    I installed 3CXPhoneforWindows14.msi as administrator in install mode on a terminal.
    As administrator 3CXPhone works and also the Outlook (2010) addin works.

    But when a regular user logs in it don't. It want to install (& reboot the server) the 3CXPhone again if we run the xxxx.3cxconfig file.
    I can not find a installation manual.

    Any tips? :)

    We had it all running with v11.
     
  2. Charles_3CX

    Charles_3CX New Member
    3CX Support

    Joined:
    Jul 6, 2015
    Messages:
    114
    Likes Received:
    4
    Hi

    One thing to be aware of with terminal services. You can only use 3CXPhone in CTI mode if you have no audio devices passed through from the clients. if the 3CX Phone is able to pick up both the input and output audio devices from the computer they are connecting from then you can use it directly on the Terminal Session. For CTI to work the 3CX Phone System and the IP as well as the 3CXPhone need to be on the same network. If connecting remotely then the IP phone will need to be configured behind the 3CX SBC for full CTI to work otherwise the ''Make Call' feature will be used.

    Also as the APP is commonly installed on a TS server was not installed by the user using it, it runs as the installer which then then request a reboot when the config file is double clicked to configure the 3CXPhone as it will cause the installer to start

    The solution for this is to create some missing registry entry's which will cause the installer not to start.

    Simply copy this text into a txt file and save it as .reg which you can run on the TS server.

    ***
    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\tel]
    "URL Protocol"=""
    @="URL:tel Protocol"

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\tel\DefaultIcon]
    @="C:\\ProgramData\\3CXPhone for Windows\\PhoneApp\\3CXWin8Phone.exe"

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\tel\shell]

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\tel\shell\open]

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\tel\shell\open\command]
    @="C:\\ProgramData\\3CXPhone for Windows\\PhoneApp\\CallTriggerCmd.exe -cmd makecall:\"%1\""
    ****

    You may run this from the GPO.
    (https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc753092.aspx)

    Kind Regards
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. zcc3cx

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Thanks Charles,

    Great reply :)
    I know about CTI mode. That is enough for us because every one has a phone or a local 3CXPhone.
    Phone system & 3CXPhones are on the same LAN / ip range.

    I let you know if its fixed this way.

    regards,
    Jan
     
  4. zcc3cx

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hello,

    GPO settings works great. (.reg > .xml > GPO)

    Running now the config file puts the settings in de 3CXPhone and no setup or restart question.

    Problem now: after re-login the 3CXPhone settings are lost.
    Running the config file and the settings are there again.

    I tried it with the terminal GPO disabled (gpupdate /force), same result. Settings gone.



    Regards,
    Jan
     
  5. Charles_3CX

    Charles_3CX New Member
    3CX Support

    Joined:
    Jul 6, 2015
    Messages:
    114
    Likes Received:
    4
    Hi

    When you configure the phone on the TS as a user session try this.

    Configure the phone then exit the 3CXPhone, restart it and exit again and start it again.

    Log out of the session and log back in and check if the settings are now saved.

    Kind Regards

    Charles
    3CX Support Engineer
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. zcc3cx

    Joined:
    Nov 29, 2015
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Hello Charles,

    That's seems to work for one user now :)
    Great.

    Tomorrow ill try the rest of the users. I think it will work.

    Thanks.

    Regards
    Jan
     
Thread Status:
Not open for further replies.