Test Run the New 3CX v15.5 Alpha Today!

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Nick, Apr 12, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    Continue reading the Original Blog Post.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    jed and comms1 like this.
  2. Lewis Burgess

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Hi,
    I've spun up a new hosted PBX on 3cx.co.uk which is running 15.5, created a new user and logged in to the /webclient.

    How do I test the new web client without installing any software? The webclient says no phone is connected.
     
    Nick Galea likes this.
  3. Marios Neophytou

    Marios Neophytou Support Team

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    258
    Likes Received:
    13
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #3 Marios Neophytou, Apr 12, 2017
    Last edited: Apr 12, 2017
  4. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    Good question - you have to resend the welcome email and you will be sent URL and credentials. You can resend to all using the new Select All button
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    15.5. is SP6 in a way yes. Hotel module is in 15.5. Click2Call and VAD will follow later. We can not give exact dates, but VAD will be out reasonably soon in beta.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    sersis01 likes this.
  6. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    It will continue to be maintained for the foreseeable future yes.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    sersis01 likes this.
  7. Lewis Burgess

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Sorry, I'm confused. I thought one of the new features was a web based phone which didn't need any software installed? Or is that not the case?
     
  8. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    No, its a web based client, not a web based phone. You need either an IP phone /softphone or smartphone to make calls.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Lewis Burgess

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    Ah! I see. That's a shame. Is a web based phone in the works?

    We have a major problem with audio device selection (headsets) and roaming users that is the 1 thing holding us back from deploying 3CX. I
     
  10. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    So you can use Sennheiser headsets with 3CX Phone for Windows - works perfect.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    comms1 likes this.
  11. Lewis Burgess

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    27
    Likes Received:
    8
    But when you already have 100x Plantronics C310's you don't really want to go replacing them. The headset works fine, but the user has to switch the input/output audio each time they use the client on a PC as the xml file roams and means the audio device guid changes between each PC.
     
  12. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    Thats something you need to solve with Plantronics and the way your network user profiles are configured. You have to ensure Plantronics is the default audio device
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. mrapoc

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Can we install over the top of an existing setup or is it a fresh install?
     
  14. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    This particular one forces a new install. But the beta (this is an alpha) will be available from updates.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. tratz

    tratz New Member

    Joined:
    Oct 21, 2015
    Messages:
    110
    Likes Received:
    16
    Nick:

    A couple of questions:

    Does the faxing support the same number of pages (70) as before with G711?

    Has 3CX figured out a way for us to test this using our keys but without installing this on production? Downloading a trial that doesn't include queues or wallboards doesn't help in testing out the functionality of the real thing without actually trying them out.

    Will the wallboard show multiple queues individually or show all of the queue stats combined like before

    Does the webclient have the same security as the 3cx client (can disable recordings, etc.)

    --Tracy
     
  16. rsh

    rsh

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Hi,

    With 3CX 15.5 the Webclient CTI function (Yealink) is working great! (Also when the phone and desktop are not in the same netwerk (remote desktop cloud workspace).

    But the desktop app CTI is still trying to connect trough the lan ip of the ip phone. It would be great when the desktop app uses the same method as the webclient. (so relay the cti request trough the pbx)
     
  17. PhatPanda

    Joined:
    Aug 26, 2015
    Messages:
    58
    Likes Received:
    3
    Can you confirm you will be able to initiate a call recording in CTI mode for FANVIL phones, once they update their firmware? Will you be able to play back phone recordings via the web client?
     
  18. jakub@bodleid.is

    Joined:
    Jan 25, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    4
    Happy to see hotel module coming in v15.5! Few things seem to be missing at the moment though comparing to hotel module v14, most probably due to alpha state of v15.5. Could you pls. clarify whether those are coming at later stage?
    1. Made status codes
    2. Mini bar codes
    3. web interface for hotel staff to book wake-up calls
    4. option to send e-mail notification on failed wake-up call (so far only forwarding of failed wake-up is available)
    5. room check-in / check-out via web interface similar to v14 (in case PMS integration is not used)
    5. billing for room calls in case PMS integration is not used (equivalent of hotel module web interface in v14 - calls are listed upon room check-out)

    If these features are coming later, would you be able to provide estimated arrival date?
     
    jbryant84 and jed like this.
  19. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    Yes, this should be the case after the Fanvil firmware is provided and passes interop...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. Nick Galea

    Nick Galea Site Admin

    Joined:
    Jun 6, 2006
    Messages:
    1,936
    Likes Received:
    250
    Hi Tracy

    There is no technical limitation applied to inbound faxing via G711. That said its definitely not the preferred way to deliver a 70 pages document. reliability will depend on the senders fax machine and your provider.

    I am afraid we don't provide additional license keys for testing purposes. If you are a reseller though you have access to your NFR keys for testing and demo purposes.

    In the wallboard you can filter out which queues you want to display.

    Re security - yes it will match the client (maybe not all right now)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
Thread Status:
Not open for further replies.