Unable To Provision A Polycom IP335

Discussion in 'Windows' started by pcawthron, Oct 3, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pcawthron

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello,

    New user here with a home setup for testing VoIP 'phones. Config is:
    - Windows 8.1 Pro 64-Bit running VMware Workstation 11.1.2
    - a Windows 10 Pro VM running 3CX 14.0.44241.523
    - a Windows Server 2008 R2 Datacenter SP1 VM as a DHCP server (its only role)

    The first 'phone fully working is a Polycom IP5000.
    The second found fully working is a Polycom IP331. This had a flashing date/time that I couldn't resolve but it has fixed itself while I've been typing this post. (That was going to be my first post.)

    I now have a problem provisioning an IP335. It's the second IP335 I've tried so I doubt it is a faulty 'phone:

    - the 'phone reports Revision: 4.2.1.0275 16-Nov-09 19:42
    - I have reset the 'phone by holding down 1,3,5,7 and using '456' password
    - the MAC address 0004F2354E86 is configured in 3CX with Model 'Polycom SPIP335 (Firmware 4)'
    - the folder C:\ProgramData\3CX\Instance1\Data\Http\Interface\Provisioning\9w4rvetugj includes:
    0004F2354E86.cfg
    0004F2354E86-config.cfg
    0004F2354E86-directory.xml
    2345-12375-001.bootrom.ld
    2345-12375-001.sip.ld

    The 'phone hangs at 'Updating BootROM. Please wait.'

    Any ideas, please?

    Regards,

    Peter
    UK
     
  2. AlexanderHanna

    Joined:
    Oct 2, 2015
    Messages:
    89
    Likes Received:
    11
    Question, how did you add the extension? Manually or did you import the extension details?
     
  3. pcawthron

    Joined:
    Oct 3, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello AlexanderHanna,

    Thanks for asking. Things have moved on a bit - my problem seemed to be the mix of files in the provisioning folder. I've learnt a bit more since then including a reinstall.

    I have quite a bit working now - IP331, IP335, IP4000, 3CX Softphone For Windows (local LAN only) and a Patton SN4114 FXO with my home PSTN line connected. I did have an IP601 working before the rebuild and when time allows I'll revisit getting some legacy 'phones configured.

    I have a few specific questions which I'll post individually and I'll make sure to look more promptly for any responses.

    Regards,

    Peter
     
Thread Status:
Not open for further replies.