Unable to receive calls on line 3 of Grandstream 4104

Discussion in '3CX Phone System - General' started by jonnyfx, Feb 27, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jonnyfx

    Joined:
    Feb 27, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have 3 pstn lines connected to a Grandstream 4104.
    I am unable to receive incoming calls on line 3 of the Grandstream.
    Lines 1 and 2 are working perfectly.
    Lines 1,2 and 3 set up as 10000, 10001 and 10002 so trying to dial in on 10002.
    Grandstream status page showing phone number 1,2 and 3 as registered and pstn lines 1,2 and 3 as connected and idle.
    3CX ver 10 Ports/Trunks Status showing all 3 lines as green registered and idle.

    I get this error in the Server Activity Log when calling:
    16:19:37.195 [CM102001]: Authentication failed for SipReq: INVITE 10001@192.168.69.1 tid=b7927ee18fb29da5 cseq=INVITE contact=10002@192.168.69.23:5064 / 24729 from(wire); Reason: Credentials don't match, check that authorization-ID and password match the ones in extension settings

    I have a single inbound rule for each line redirecting to the same extension.

    Can anyone offer any insight into this??

    Thank you in advance.
     
  2. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,362
    Likes Received:
    227
    Did you go over all of your settings, for that trunk both in 3CX and the Grandstream? Be sure that you haven't duplicated something incorrectly if you did a cut and paste when setting up the trunks originally.

    Some users have done that (cut and paste), with a password (or other settings) and not realized that a space was introduced unintentionally at the beginning or end of the "word".
     
  3. jonnyfx

    Joined:
    Feb 27, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thanks for the advice, appreciated.

    I ended up deleting the PSTN gateway and recreated in 3CX. I chose 4 ports this time instead of 3 this time. Updated the credentials on the channel tab in the Grandstream. All 4 port status is ok in 3CX and in the Grandstream.

    The first 2 ports work correctly as before but ports 3 and 4 report the same error as before.

    Looking at the error in the log if the call is dialing into 10002 or 10003 (ports 3 or 4) why would the invite be to 10001? Is this why I am having problems?
     
  4. jonnyfx

    Joined:
    Feb 27, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    SOLVED.

    Thanks for your help leejor, appreciated,

    I found out that the wrong settings were in the User ID field of the Unconditional Call Forward.
    Should have been:
    ch1-4:10002;

    instead of:
    ch1-4:10001;

    Thanks again, great forum.
     
Thread Status:
Not open for further replies.