upgrade broke remote extension registration..ALLOWSOURCEASOUTBOUND

Discussion in '3CX Phone System - General' started by gp3cx, Jan 18, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. gp3cx

    Joined:
    Jun 1, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    just upgraded to current debian version. ALLOWSOURCEASOUTBOUND is now broken and does not use the "source IP : port" to communicate with remote extensions. it uses correct ip but wrong port. it uses the port specified in Contact header. all my remote extensions do not register any longer.
     
  2. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    421
    Hello @gp3cx

    Please give us some more information so we can better understand the issue. What PBX version are you running? The exact build number can be found on Dashboard under the information column.
    Also what is your current Debian version?

    Can you provide a log that shows the issue you are facing?
     
  3. gp3cx

    Joined:
    Jun 1, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    when a remote extension 555 tries to register the following shows in the log:
    01/19/2018 1:51:28 PM - Dev(1510806627):[sip:555@100.124.17.37:5060 / 555]: Outbound is set to source: <sip:555@174.204.6.180:8918>
    then when 3cx responds OK to the registration request its supposed to send it to 174.204.6.180:8918....but...it erroneously sends it to 174.204.6.180:5060. the phone never gets it and registration fails. this is a bug

    Build 15.5.6354.2
    debian 9.2.1
     
    #3 gp3cx, Jan 19, 2018
    Last edited: Jan 19, 2018
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    6,016
    Likes Received:
    421
    What phones are you using and how are these phones provisioned? If you are using STUN what is the port configured for the specific phone? Does the firewall checker pass and is there SIP ALG configured on the firewall of the remote site?
     
  5. gp3cx

    Joined:
    Jun 1, 2017
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    i have a generic ip phone i have used for years with 3cx. it uses rport. firewall checker 100%. the only thing that changed was i did an update from the dashboard,
     
    #5 gp3cx, Jan 22, 2018
    Last edited: Jan 23, 2018
Thread Status:
Not open for further replies.