Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

v10 in Hyper-V Failover Cluster**Nice one!

Discussion in '3CX Phone System - General' started by regomotiv, Apr 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. regomotiv

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Installed v10 in Win 2008R2 Hyper-V Failover Cluster.
    There is no downtime or disruption of phone conversation during Live Migration of 3CX vm between nodes.
    The 3CX vm is 2008 R2.

    Question: Why do it.
    Answer: Just because you can.

    Short screencast
    http://www.screenr.com/ezP

    Monitoring with ping
    http://www.screenr.com/mYP

    Pretty cool!!

    femi
     
  2. claxtro

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Re: v10 in Hyper-V Failover Cluster

    For anyone with a brain...let me tell you how cool this is! We have a VM environment as well and this is the one if not the only reason I began evaluating 3CX and so far I'm loving it! The ability to take a snapshot of your server for backup and dynamically transferring it live during a server failover simply can't be done with traditional pbx box systems. I'll be doing a similar test of my own soon. Thanks for posting the test results.
     
  3. nb

    nb Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    2,153
    Likes Received:
    172
    Re: v10 in Hyper-V Failover Cluster

    This is very very cool stuff guys.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. regomotiv

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Re: v10 in Hyper-V Failover Cluster

    @claxtro @nickybrg thx for the good words

    Powered by Virsto, the HA v10 install + 2008 R2 o/s only "consumes" 3.871GB of disk space

    Short screencast
    http://www.screenr.com/Pre
     
  5. igor.snezhko

    igor.snezhko Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    668
    Likes Received:
    7
    Wow! But how many 3CX licences you need for this failover?
     
  6. regomotiv

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    igor,

    I believe you only need one 3CX license
    Failover Clustering is Microsoft feature
     
Thread Status:
Not open for further replies.