v10 in Hyper-V Failover Cluster**Nice one!

Discussion in '3CX Phone System - General' started by regomotiv, Apr 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. regomotiv

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Installed v10 in Win 2008R2 Hyper-V Failover Cluster.
    There is no downtime or disruption of phone conversation during Live Migration of 3CX vm between nodes.
    The 3CX vm is 2008 R2.

    Question: Why do it.
    Answer: Just because you can.

    Short screencast
    http://www.screenr.com/ezP

    Monitoring with ping
    http://www.screenr.com/mYP

    Pretty cool!!

    femi
     
  2. claxtro

    Joined:
    Mar 12, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Re: v10 in Hyper-V Failover Cluster

    For anyone with a brain...let me tell you how cool this is! We have a VM environment as well and this is the one if not the only reason I began evaluating 3CX and so far I'm loving it! The ability to take a snapshot of your server for backup and dynamically transferring it live during a server failover simply can't be done with traditional pbx box systems. I'll be doing a similar test of my own soon. Thanks for posting the test results.
     
  3. nb

    nb Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    Jun 7, 2007
    Messages:
    2,128
    Likes Received:
    152
    Re: v10 in Hyper-V Failover Cluster

    This is very very cool stuff guys.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. regomotiv

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Re: v10 in Hyper-V Failover Cluster

    @claxtro @nickybrg thx for the good words

    Powered by Virsto, the HA v10 install + 2008 R2 o/s only "consumes" 3.871GB of disk space

    Short screencast
    http://www.screenr.com/Pre
     
  5. igor.snezhko

    igor.snezhko Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Messages:
    667
    Likes Received:
    7
    Wow! But how many 3CX licences you need for this failover?
     
  6. regomotiv

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    igor,

    I believe you only need one 3CX license
    Failover Clustering is Microsoft feature
     
Thread Status:
Not open for further replies.