V15 Yealink T46 Auto-Provisioning

Discussion in '3CX Phone System - General' started by 3cxisti, Aug 28, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 3cxisti

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Hi,

    I have a new Yealink T46 in our LAN that I want to register to our hosted 3CX (V15).

    It does not work.

    I have set up the extension and set to use it with STUN. (Direct SIP).

    I have set the Signalling Port 5060 and forwarded it to the lan IP of the phone 10.1.2.186. Also the port range of 14000-14004 was forwarded. Outbound I have forwarded the internal IP to the LTE Gateway.

    You finden some screenshots here:

    The settings of the extension:
    https://s16.postimg.io/t1soau0a9/extension.png[/img]

    NAT, forwarding Signalling and RTP Ports
    [​IMG]

    The settings of the provisioning:
    [​IMG]

    The settings of the yealink
    [​IMG]

    Has somebody an ideas what was configured wrong?

    Thank you

    I.
     
  2. CentrexJ

    CentrexJ Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    62
    Under 3cx management console, extension properties, options is "Disallow use of extension outside the LAN" unchecked? This needs to be unchecked.

    Looks like the phone provisioned nice just it isn't connecting.

    Did you check the logs on 3cx console?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. 3cxisti

    Joined:
    Dec 11, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Hi,

    yeah, this option is already deactivited.

    Now I have hooked on the phone directly on the modem of our ISP.

    UDP, Port 5061, RTP 1400-14009 are forwarded to local LAN IP, Outbound Proxy Server, STUN are activated.
    Telefon gets IP / Gateway via DHCP.
    Nothing works.

    In activitylog I see only this one:

    08/28/2016 11:44:56 AM - OverrideExt.110 has inactive profile override
    08/28/2016 11:44:56 AM - Settings of Extn:110 has been updated
    08/28/2016 11:44:56 AM - OverrideExt.110 has inactive profile override
    08/28/2016 11:44:56 AM - Settings of Extn:110 has been updated
    08/28/2016 11:44:56 AM - OverrideExt.110 has inactive profile override
    08/28/2016 11:44:07 AM - Endpoint Extn:110 has removed contact <sip:110@91.91.XXX.XXX:41878>
    08/28/2016 11:44:07 AM - [CM504002]: Endpoint Extn:110: a contact is unregistered. Contact(s): []
    08/28/2016 11:42:21 AM - Endpoint Extn:110 has refreshed contact <sip:110@91.91.XXX.XXX:41878> for device Dev(1377770730):[sip:110@91.91.XXX.XXX:41878;rinstance=1-4d5d02f629d44ee19d956bff647df63c;ob / 110]

    EDIT: After upgrading to FW .130 was provisioning possible. The account is still not registered ...
     
Thread Status:
Not open for further replies.