Voicemail and Email

Discussion in '3CX Phone System - General' started by bduke08021, Jul 31, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    So here is the deal, i know my server, user, and password info is correct, i have verified it. at one point 3cx was sending voicemails, but no sound. Also when leaving the voicemail, could not hear the ivr service.
     
  2. discovery1

    discovery1 Member

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    355
    Likes Received:
    0
    Some more info would help like 3CX version, OS and network setup.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    10,586
    Likes Received:
    252
    Are the phone and the 3CX on the same LAN?
     
  4. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    If you are running Server 2008 make sure that you have installed the Desktop Experience role.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I am sorry, when i say sending voicemail, i meant in an email as an attachment. i am runnig the latest 3cx. I know that my smtp info is good, and it is entered in the 3cx.
     
  6. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    It is extremely difficult to offer advice or professional opinion when we do not have a full picture of how your system is setup and operating.

    Please provide the following information so that we can help you.

    Operating System Information
    Mail Server Information
    Network Setup Information
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    OS= Vista
    Mail Server= ISP SMTP (outgoing.verizon.net)
    Network Type= Peer to Peer, with proxy and firewall, niether applies to the phone server. Which means that the server has free access to internet.
     
  8. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Just to make sure;

    You have setup the outgoing mail server with both the user name and password?
    You have Windows Media Player with the normal codecs installed?
    You have two way audio on all extensions, trunks, cards, etc.
    Does music on hold work?
    You have checked that "PBX Delivers Audio" is enabled on the incoming trunk?

    Also,

    What kind of SIP devices do you have?
    Do you use an ATA or a SIP Trunk?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    You have setup the outgoing mail server with both the user name and password? =====Yes
    You have Windows Media Player with the normal codecs installed? =====Not Sure
    You have two way audio on all extensions, trunks, cards, etc. =======Explian
    Does music on hold work? ======Yes, but it didn't
    You have checked that "PBX Delivers Audio" is enabled on the incoming trunk? =====Yes

    I am using both PSTN Gateway (skype), and Call Centric (VOIP)
     
  10. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Go to Start > All Programs > See if Windows Media Player is there. If its not you will need to download and install it so your computer can process the audio.

    Two way audio means you can hear and talk to the person on the other end of the line from both ends. EG, Everything works just peachy.

    If your music on hold isn't working that leaves me to believe its an audio codec issue.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Voicemail works, it is not emailing the notificaton. At one point i didn't get audio but got the notification, until i played with some settings. So i have everything working but the emails.
     
  12. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Can you turn on debug logging, leave a voicemail and post the log to the forum.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    i know the email server works and the settings are right because i can get an email when i set up ext.
     

    Attached Files:

  14. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    still need help here
     
  15. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    Code:
    22:45:09.843  Conference server is connected:    application:mediaserver:0/3CXConferenceRoom    local:127.0.0.1:5482    remote:127.0.0.1:52467
    22:45:07.238  IVR server is connected:    application:mediaserver:0/IVRServer    local:127.0.0.1:5482    remote:127.0.0.1:52465
    22:45:02.325  Parking Orbit server is connected:    application:mediaserver:0/3CXParkOrbit    local:127.0.0.1:5482    remote:127.0.0.1:52462
    [b]22:45:01.933  Connection with IVR server is lost
    22:44:59.870  Endpoint 000000F6@ is not found!
    22:44:58.264  Media server is connected:    application:mediaserver:0/MediaServer    local:127.0.0.1:5482    remote:127.0.0.1:52453
    22:44:58.263  [CM112000] Media Server is connected
    22:44:47.221  Connection with Parking Orbit server is lost
    22:44:38.044  Connection with media server is lost[/b]
    22:44:36.773  [CM504002]: Ext.Boomerang: a contact is unregistered. Contact(s): []
    22:44:36.773  [CM504002]: Ext.EndCall: a contact is unregistered. Contact(s): []
    22:44:36.773  [CM504002]: Ext.8102: a contact is unregistered. Contact(s): []
    22:44:36.771  [CM504002]: Ext.8101: a contact is unregistered. Contact(s): []
    22:44:36.769  [CM504002]: Ext.8100: a contact is unregistered. Contact(s): []
    22:44:36.763  [CM504002]: Ext.9999: a contact is unregistered. Contact(s): []
    You need to investigate why your services are crashing.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    ok lets try this, what are the possible reasons that i am not getting email notifications?

    I have verified:
    1) the email server is working, when i set up a new ext, they recieve an email, and
    2) the settings for the ext are correct.

    everything else works flawlessly. I just want to get this to work.
     
  17. tpinnovations

    tpinnovations Member

    Joined:
    Jul 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    0
    According to the log you posted your services are crashing, this can be for a number of reasons including programmatic error or lack of memory.

    One thing you may wish to investigate is if your ISP blocks large attachments, I have seen some providers block attachments as small as 3Mb.

    Try to set it up with another POP/SMTP server, If you don't have one there are some free options in the VMware department.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. bduke08021

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    i have given up on the clip going out, i have just an email notification and it works fine, they can dial in for now. thanks for your help.
     
Thread Status:
Not open for further replies.