VOIP SOLCON (username problem)

Discussion in '3CX Phone System - General' started by wilco, Nov 12, 2007.

  1. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    VOIP SOLCON

    I try to use for the first time this program, verry nice

    but if i use my provider solcon i get(voip)

    [CM113006] Registration of sip:wilcodejongh@sip.solcon.nl has failed; reason=Unauthorized

    this reason is the the user name is wilcodejongh and not wilcodejongh@sip.solcon.nl can i disable that it don't use the @sip.solcon.nl

    its takes mijn server name and ad it to my username?

    sorry for my englishe
     
  2. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Nobody??

    kick >>
     
  3. asfuture

    asfuture New Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    Solcon

    do you have de names of de registerars from Solcon???
    en do you heva a tel number??
     
  4. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Re: Solcon

    Yes
     
  5. asfuture

    asfuture New Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    may i know them???
     
  6. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0

    Pff

    Why?
     
  7. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Hi.

    First of all.
    Do NOT give out your username and/or line/pswrd.

    Have you set the "Local SIP domain" in "settings for sip domains" to be sip.solcon.nl?
    If not i suggest to go over your registration info one more time.
    Propably an idea to contact solcon to learn what there proccedure is on voip reg.
     
  8. asfuture

    asfuture New Member

    Joined:
    Aug 3, 2007
    Messages:
    156
    Likes Received:
    0
    don't be afraid. i didn't ask you psw. i asked you what are your sip registerar, if you have a tel number, if you use a stunt server or not. your psw & usr need nobody. if you call solcon tehy doesn't help you with a IP PBX. thats my experience.
     
  9. Mori

    Mori New Member

    Joined:
    Mar 23, 2007
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Hey wilco.

    Feedback please.
    Did you get it to work?
     
  10. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    no its not working
     
  11. archie

    archie Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    1,309
    Likes Received:
    0
    Re: VOIP SOLCON

    It is NOT your username shown in the log. It;s your AOR (address of record). Username is not showing in the logs.
     
  12. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Re: VOIP SOLCON

    What can i do?
     
  13. archie

    archie Well-Known Member
    3CX Staff

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Messages:
    1,309
    Likes Received:
    0
    You can ask your provider why it doesn't authorize your requests. Or, try to setup some SIP phone to register directly at provider, and if it works - try to compare REGISTER messages in both cases.
     
  14. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    can i not disable that it don't use the @sip.solcon.nl????
     
  15. landfiets

    landfiets New Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    242
    Likes Received:
    0
    solcon

    Hi,

    solcon is very NOT flexible in usage. I experienced probs with my Fritzbox 7050, and couldnt get it to work, allthough Budgetphone and most others are working immediately. Solcon tries to let you use own material, like their own modems and their own phones.
    So please give it up or walk through the whole thing again like you first did with the phone you got from them.
    Also the things behind your ID after the @ sign is correct. It is the username @ the providers proxy. That should be fine. But there is more to it. So please use info from them about those details from other well supported phone and try those things out in your 3Cx. Somehow, Someday, Sometime it will work, allthough I left Solcon for those probs.
     
  16. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    This is what i get from solcon

    username : 31418700000
    pass : (uw wachtwoord)
    display name : 0418700000
    autorisation username : wilco000000
    sip domain : solcon.nl
    sip realm : solcon.nl
    sip listen port: 5060
    proxyserveradres: sip.solcon.nl
    proxyserverpoort: 5060
    registrationserveradres: sip.solcon.nl
    registrationserverport: 5060
    codecs : G729a, G711a law, G723

    is it the codecs???
     
  17. vekrasoft

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have the same issue here (version 5 RC2).

    Does anybody know how to solve this, because we'd really like to purchase 3CX. But we will only do this when the Solcon line works (because it is our main business telephone line).
     
  18. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    i use wireshark and see that the registration go wrong

    see the printscreen the from adres is not good?

    wrong pic with 3cx

    "Image not found"

    good pic with x-lite
    "Image not found"
     
  19. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    kick >> kick
     
  20. wilco

    Joined:
    Nov 12, 2007
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    i called solcon and i ask to change my username to tel number and now its working.
     

Share This Page