Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

VPN User Issue

Discussion in 'Windows' started by Help Desk, Mar 10, 2017.

Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Help Desk

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Hello,

    Our VPN Users can receive and make calls with the 3CX client, but the contact list, dashboard, and chat aren't working. I have all ports necessary, I believe, open in the firewall.

    In VPN > LAN rules, I have 5000, 5060, 5061, and 9000-9199 open.

    Also, the VPN users get assigned an IP in the same LAN as the users in-house (DHCP: 192.168.99.100-192.168.99.199), while the in-house computers are 192.168.99.21-192.168.99.56.
    The 3CX Management server is 192.168.99.4.

    Is there anything else I'm missing???
     
  2. Ben Lockwood

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Hi Help Desk

    You're missing a few ports I think, depending on your 3CX version and setup I would try to open 80, 443, 5001 and 5061 as well. Although I suspect your problems will probably be resolved just by opening port 80.

    https://www.3cx.com/ports-used-3cx-phone-system-v14-v15/

    Good luck

    Cheers

    Ben
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. leejor

    leejor Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    11,073
    Likes Received:
    323
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,326
    Likes Received:
    531
    Presence in V15 is always Https so you need port 5001 (or the port you chose during the installation for Https)
     
  5. Help Desk

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    1
    Thanks!

    Sorry to get back so late. Once I made the transition to the new PAT for everyone, it all just kinda started working on its own. Long configuration story of how it's setup, but it all just happened to work.

    :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.