Webclient connection with Cisco 7941

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Mario_LCP, Aug 11, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mario_LCP

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hello

    we have Fanvil and Cisco 7941 in our office with 3CX 15.5.

    The Fanvil's are connected in de webclient of the user but the Cisco's are not.
    We have manual and 3cx provisioned phones but their config files are the same and both work accordingly (1 line registered in 3cx, 1 line as pickup group).

    In the Phones overview, the extensions are registered as
    Vendor: Cisco
    Model: CP7941G
    FW version: 8.5.3

    The list mentions FW 8.5.3 but the phone reports SIP41.8-5-4S.

    Can somebody explain how the "phone Not Connected" in the webclient works? Then I can trace back how and why this is communicated between the CISCO and the 3CX.
    For Fanvil, I think it works with the modelname in the config but in CISCO there is no "model" tag.

    Mario
     
  2. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    5,514
    Likes Received:
    361
    Hello @Mario_LCP

    Please note that Cisco phones are legacy phones and will not work with the new Webclient that is why the phone not connected is displayed.
    You need a supported phone that supports uaCSTA that the new webclient uses
     
Thread Status:
Not open for further replies.