Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Solved Welltech ATA172 Plus - Provisioning Issues

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Michael Menor, Feb 16, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Michael Menor

    Joined:
    Dec 30, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Hi everyone,
    We're trying to setup a Welltech ATA172 Plus on 3CX V15 and I followed this guide, but I'm not able to see it listed as a phone after I complete the setup. When I log into the ATA itself, it shows the following in the Status Log:
    Index Message
    0 <2017-02-16 12:15>Stop searching Configured file!
    1 <2017-02-16 12:15>Get file Fail!!!
    2 <2017-02-16 12:15>HTTP Get file...
    3 <2017-02-16 12:15>Get file Fail!!!
    4 <2017-02-16 12:15>HTTP Get file...
    5 <2017-02-16 12:15>Get file Fail!!!
    6 <2017-02-16 12:15>HTTP Get file...
    7 <2017-02-16 12:15>Boot reason : web_reboot
    8 <2017-02-16 12:15>Get file Fail!!!
    9 <2017-02-16 12:15>HTTP Get file...
    10 <2017-02-16 12:15>Get file Fail!!!
    11 <2017-02-16 12:15>HTTP Get file...
    12 <2017-02-16 12:15>Server = [PBX IP], FileName = 0001A[MAC].dat
    13 <2017-02-16 12:15>Get Time from SNTP server, Succeed!

    I searched through the 3CX Forum and found this thread to manually create the .DAT file that the ATA is looking for, but that didn't help either..

    I've opened a case with 3CX Support (pending a response), but I figured I'd reach out to the Community for insight.

    I've attached screenshots of the Status Page and Provisioning Page.
     

    Attached Files:

  2. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,454
    Likes Received:
    541
    Hello @Michael Menor

    Have you populated both extensions when configuring the device as shown in step 3? If not please do and try again. If you do not need a second extension then add dummy for test.
     
  3. Michael Menor

    Joined:
    Dec 30, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    @YiannisH_3CX Assigning a second extension to the ATA worked. I think you guys need to revise your guide to include this: "Two extensions are required. Even if the second extension is a 'dummy' account"

    Thank you
     
  4. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,454
    Likes Received:
    541
    Glad to hear this worked. This is actually a bug that it has been addressed for SP5 which is currently on beta testing.
     
  5. Michael Menor

    Joined:
    Dec 30, 2016
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    @YiannisH_3CX After being provisioned, what is the username and password for the ATA172 changed to? I'm not able to log into the ATA with the default credentials: root / test
     
  6. YiannisH_3CX

    YiannisH_3CX Support Team
    Staff Member 3CX Support

    Joined:
    May 10, 2016
    Messages:
    7,454
    Likes Received:
    541
    In SP4 we don not provision a password for FXS/DECT devices so it should still be the default. Unless you downloaded the templates intended for SP5 (in sp5 passwords will be provisioned for FXS/DECT devices). In that case the password should be %%DEVICE_PASSWORD%%
    as there is no password set in the management console for the template to replace the value with. Try it and provide us with a feedback
     
Thread Status:
Not open for further replies.