Where to Enable DTMF=Inband for Skype / Polycom 335

Discussion in '3CX Phone System - General' started by BobD, Jul 17, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BobD

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    We're unable to respond to menu trees on outbound calls.

    I've searched forums and it appears that I need to set DTMF=Inband but don't see this option in v10 interface or within Polycom web interface.

    My provisioning template is:

    <tone>
    <tone.dtmf
    tone.dtmf.rfc2833Payload="101"
    />
    </tone>

    Suggestions?
    Bob
     
  2. willow

    willow Member

    Joined:
    Mar 1, 2011
    Messages:
    471
    Likes Received:
    0
    your sip trunks or voip gateways and the phones must match in order to successfully use any ivr services. normally RFC2833 is the standard but it does depend on your sip trunk or voip gateway

    tone.dtmf.viaRtp 0 or 1
    1 If set to 1, encode DTMF in the active
    RTP stream, otherwise, DTMF may be
    encoded within the signaling protocol only
    when the protocol offers the option.
    Note: tone.dtmf.chassis.masking should
    be enabled when tone.dtmf.viaRtp is
    disabled.

    tone.dtmf.rfc2833Control 0 or 1

    If set to 1, the phone will indicate a
    preference for encoding DTMF through
    RFC 2833 format in its Session
    Description Protocol (SDP) offers by
    showing support for the phone-event
    payload type; this does not affect SDP
    answers, these will always honor the
    DTMF format present in the offer since
    the phone has native support for RFC
    2833.

    tone.dtmf.rfc2833Payload 96-127 (127)

    The phone-event payload encoding in the
    dynamic range to be used in SDP offers.


    here is the manual for the sip 3.2.2 firmware

    http://support.polycom.com/global/documents/support/setup_maintenance/products/voice/spip_ssip_vvx_Admin_Guide_SIP_3_2_2_eng.pdf
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. BobD

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Thank you!!

    I downloaded XML Notepad (http://xmlnotepad.codeplex.com/), removed the errors in polycom.ph.xml and added the highlighted change:

    <tone>
    <tone.dtmf
    tone.dtmf.rfc2833Payload="101"
    tone.dtmf.viaRtp="1" />
    </tone>

    Reprovisioned my phone, called Cisco (my test) and started navigating their menu tree with ease.

    Thanks again!

    Bob
     
  4. PatrickTodd

    Joined:
    Jan 12, 2016
    Messages:
    40
    Likes Received:
    6
    Sorry to resurrect such an old post, however;
    I am having a similar issue in v14 with a polycom 501, I note that I did not have tone.dtmf.viaRtp="1" in my config under tone, but adding that did not change the issue. What other errors did you remove that you mentioned? Thanks!
     
  5. BobD

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Hi. We were on Polycom v3.x firmware. We've since upgraded to v4.x firmware which is 1000% better.

    We're now using the stock Polycom Template from 3CX and it's working fine.

    Good luck,

    Bob
     
Thread Status:
Not open for further replies.