Dismiss Notice
We would like to remind you that we’re updating our login process for all 3CX forums whereby you will be able to login with the same credentials you use for the Partner or Customer Portal. Click here to read more.

Yealink T-54 Not Showing Proper Time / Date

Discussion in '3CX Phone System - General' started by Shadragon, Apr 9, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Shadragon

    Shadragon New Member

    Joined:
    Feb 1, 2018
    Messages:
    151
    Likes Received:
    15
    Brand new Yealink T-54, provisions and works fine on 3CX. On reboot, the time is reset to 00:00 and Fri Sep 01 date.

    What I've done:

    - Factory reset and reprovision. After boot shows 00:00 Fri Sep 01.
    - Firmware update (through 3CX) to latest supported version.
    - Changed NTP servers to local pool.ntp addresses. Does not sync time.
    - Checked 3CX server. Time zone and time / date are correct. All softphones are working with proper dates / times.
    - Manually set time and date on phone. On reboot, it resets back to 00:00 Fri Sep 01.
    - Time zone and DST settings are set correctly on the Yealink. This was done by 3CX on provision.

    This is the only issue on an otherwise excellent phone.

    Any ideas?
     
  2. V..

    V..

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    74
    Likes Received:
    29
    Did you set the correct timezone on the PBX during installation?

    Have you treid manually setting the timezone on the phone provisioing page within 3CX?

    Additionally are the ports for NTP open outbound on your firewall?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Saqqara

    Saqqara Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    202
    Sounds like udp ports123 are not open on the firewall

    What happens if you factory default it, and manually add ntp servers / time zone ? - This will take 3CX out of the equation
     
  4. Shadragon

    Shadragon New Member

    Joined:
    Feb 1, 2018
    Messages:
    151
    Likes Received:
    15
    I entered the IP of our DC in the Primary and Secondary servers on the phone. Saved and the time changed instantly. Replaced the IP with FQDN of the DC and it still seems to be working. Will leave it overnight and see if anything changes. Thanks all.
     
Thread Status:
Not open for further replies.