Mit kell keresni egy PBX-szolgáltatónál?
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

Mit kell keresni egy PBX-szolgáltatónál?

A szolgáltatott PBX esetén a vállalatok lényegében kihelyezik a telefonrendszerüket egy külső PBX-szolgáltatóhoz, és a felelősség nagy részét átengedik neki.

A legnagyobb előny a költség jelenti, valamint az, hogy nem jelentkeznek azok a hálózati problémák, melyek rendszerint felmerülnek, amikor egy kisvállalat egyesített kommunikációs megoldást szeretne bevezetni. A kisvállalatok nem rendelkeznek azzal a sávszélességgel, ami a VoIP és az egyesített kommunikáció megvalósításához szükséges belső hálózatukban, ezért hirtelen a szolgáltatás minősége miatt kell aggódniuk. A PBX-szolgáltatók leveszik ezt a terhet a vállalatokról. A PBX-szolgáltatóval is kapcsolatot kell tartani a vállalatnál, de ehhez nem kell egy külön embert felvenni.

Egy kisvállalat számára, amelyik 5-10 csatlakozással rendelkezik, a szolgáltatott PBX ideális megoldás, mivel nem kell a házon belüli adminisztráció miatt aggódniuk, és nem a telefonhálózat kezelésében sem vesznek részt. A felelősség és az adminisztráció a PBX-szolgáltatót terheli.

Mint bármilyen más szolgáltatónál, az ügyfélnek kell kutatást végeznie, és összehasonlítania a VoIP/PBX-szolgáltatókat, hogy megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelőt.
Először is a szolgáltatóknak olyan PBX-szolgáltatót kell keresniük, amelyik támogatja a mobil kezdeményezéseket. Fontos, hogy az asztali telefonrendszer képes legyen együttműködni az okostelefonokkal vagy egyéb mobilkészülékekkel a hívások továbbításával, de egyes gyártók olyan alkalmazásokat is kínálnak, amelyek lényegében teljes értékű asztali klienst biztosítanak mobilkészüléken. Ez különösen hasznos a „hozd a saját készülékedet” (BYOD) rendszert követő vállalatoknál, ahol szeretnék, hogy a felhasználók VoIP/PBX klienst tudjanak használni mobiljukon.

Az is fontos, hogy a vállalat olyan szolgáltatót találjon, amelyikben megbízhat, és amelyik személyre szabott ügyfélszolgálatot tud biztosítani.

Lehetséges például, hogy a vállalat különböző sorokat különbözőképpen szeretne kezelni, vagy eltérő továbbítási szabályokat szeretnének. Ha a PBX-szolgáltató nem tudja teljesíteni ezeket az igényeket, mert azok túl bonyolultak, akkor nem fog működni. Egy olyan szolgáltatót kell keresni, amelyik már egy ideje a piacon van, és jó referenciája van, de még elég kicsi, hogy ilyen szolgáltatást kínáljon.

<