TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

A szolgáltatott PBX esetén a vállalatok lényegében kihelyezik a telefonrendszerüket egy külső PBX-szolgáltatóhoz, és a felelősség nagy részét átengedik neki.

A legnagyobb előny a költség jelenti, valamint az, hogy nem jelentkeznek azok a hálózati problémák, melyek rendszerint felmerülnek, amikor egy kisvállalat egyesített kommunikációs megoldást szeretne bevezetni. A kisvállalatok nem rendelkeznek azzal a sávszélességgel, ami a VoIP és az egyesített kommunikáció megvalósításához szükséges belső hálózatukban, ezért hirtelen a szolgáltatás minősége miatt kell aggódniuk. A PBX-szolgáltatók leveszik ezt a terhet a vállalatokról. A PBX-szolgáltatóval is kapcsolatot kell tartani a vállalatnál, de ehhez nem kell egy külön embert felvenni.

Egy kisvállalat számára, amelyik 5-10 csatlakozással rendelkezik, a szolgáltatott PBX ideális megoldás, mivel nem kell a házon belüli adminisztráció miatt aggódniuk, és nem a telefonhálózat kezelésében sem vesznek részt. A felelősség és az adminisztráció a PBX-szolgáltatót terheli.

Mint bármilyen más szolgáltatónál, az ügyfélnek kell kutatást végeznie, és összehasonlítania a VoIP/PBX-szolgáltatókat, hogy megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelőt.
Először is a szolgáltatóknak olyan PBX-szolgáltatót kell keresniük, amelyik támogatja a mobil kezdeményezéseket. Fontos, hogy az asztali telefonrendszer képes legyen együttműködni az okostelefonokkal vagy egyéb mobilkészülékekkel a hívások továbbításával, de egyes gyártók olyan alkalmazásokat is kínálnak, amelyek lényegében teljes értékű asztali klienst biztosítanak mobilkészüléken. Ez különösen hasznos a „hozd a saját készülékedet” (BYOD) rendszert követő vállalatoknál, ahol szeretnék, hogy a felhasználók VoIP/PBX klienst tudjanak használni mobiljukon.

Az is fontos, hogy a vállalat olyan szolgáltatót találjon, amelyikben megbízhat, és amelyik személyre szabott ügyfélszolgálatot tud biztosítani.

Lehetséges például, hogy a vállalat különböző sorokat különbözőképpen szeretne kezelni, vagy eltérő továbbítási szabályokat szeretnének. Ha a PBX-szolgáltató nem tudja teljesíteni ezeket az igényeket, mert azok túl bonyolultak, akkor nem fog működni. Egy olyan szolgáltatót kell keresni, amelyik már egy ideje a piacon van, és jó referenciája van, de még elég kicsi, hogy ilyen szolgáltatást kínáljon.

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud