TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Hvad betyder ENUM?

ENUM betyder Elektronisk-telefon Number Mapping (nummer kortlægning). Bagved denne “forkortelse” skjuler sig en genial idé: man kan blive kontaktet overalt i verden med samme telefonnummer – og på den allerbilligste måde. ENUM tager et telefonnummer og danner et link til en internetadresse som fremgår af DNS systemet. Ejeren af etENUM nummer kan derfor anføre hvortil samtaler kan viderestilles, ved hjælp af en DNS adgangskode. Ydermere kan man anføre forskellige destinationer afhængigt af de forskellige samtaletyper – for eks. kan man angive en anden destination hvis opkaldet er en fax-meddelelse. For at kunne gøre brug af ENUM skal opkaldstelefonen understøtte funktionen.

Man registrerer et ENUM nummer på nogenlunde same måde som man registrerer et domænenavn. P.t. er der mange registre samt VOIP leverandører som tilbyder dette som en gratis serviceydelse.

ENUM er en nyere standardservice, men er ikke særlig udbredt endnu. Derfor ser det ud som om ENUM kan blive en del af endnu en revolution indenfor kommunikation og personlig mobilitet.

Links:
ENUM RFC standard
ENUM side på ITU

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud