Hvordan virker FAX i VOIP-venlige omgivelser?
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

Hvordan virker FAX i VOIP-venlige omgivelser?

FAX-meddelelser blev designet til analoge netværk og virker derfor ikke godt med VOIP netværk. Grunden hertil findes i, at FAX kommunikation bruger signalet på en anderledes måde end lydkommunikation.

Når VOIP teknologi digitaliserer og komprimerer analog stemme, og lydkommunikation bliver det optimeret til STEMME-brug, men ikke til FAX. Derfor, hvis man tilslutter en Fax maskine via en ATA adapter til et VOIP netværk vil den virke fint, men man vil sikkert støde ind i problemer ved fax overførsler. Hvis man vil gøre det på denne måde er det vigtigt, at man bruger en G 711 kodek, som har den mindste kompression.

Til håndtering af fax-meddelelser har man følgende muligheder:

  1. Den letteste måde at håndtere fax-meddelelser på er ved at tilslutte fax maskinen direkte til en eksisterende analog telefonlinje, som så tilpasses resten af VOIP-omgivelserne.
  2. Man kan også erstatte fax maskinen med en internet-baseret fax service leverandør. Der findes mange forskellige leverandører tilgængelige og til meget lave månedlige priser (det er oftest billigere end et abonnement på en almindelig telefonlinje).
  3. Man kan installere T38, som forudsætter en T38 kompatibel gateway samt en T38 kompatibel fax maskine, fax kort eller fax software.

Links:
Hvad er T38?

 

<