TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Hvordan virker FAX i VOIP-venlige omgivelser?

FAX-meddelelser blev designet til analoge netværk og virker derfor ikke godt med VOIP netværk. Grunden hertil findes i, at FAX kommunikation bruger signalet på en anderledes måde end lydkommunikation.

Når VOIP teknologi digitaliserer og komprimerer analog stemme, og lydkommunikation bliver det optimeret til STEMME-brug, men ikke til FAX. Derfor, hvis man tilslutter en Fax maskine via en ATA adapter til et VOIP netværk vil den virke fint, men man vil sikkert støde ind i problemer ved fax overførsler. Hvis man vil gøre det på denne måde er det vigtigt, at man bruger en G 711 kodek, som har den mindste kompression.

Til håndtering af fax-meddelelser har man følgende muligheder:

  1. Den letteste måde at håndtere fax-meddelelser på er ved at tilslutte fax maskinen direkte til en eksisterende analog telefonlinje, som så tilpasses resten af VOIP-omgivelserne.
  2. Man kan også erstatte fax maskinen med en internet-baseret fax service leverandør. Der findes mange forskellige leverandører tilgængelige og til meget lave månedlige priser (det er oftest billigere end et abonnement på en almindelig telefonlinje).
  3. Man kan installere T38, som forudsætter en T38 kompatibel gateway samt en T38 kompatibel fax maskine, fax kort eller fax software.

Links:
Hvad er T38?

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud