Slider 2TryLearn MoreSlash your Phone bills - Slider Image

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Hvad betyder forkortelserne FXS og FXO?

FXS og FXO er navnene på porte benytte af telefonlinier med analog forbindelse (også kendt som FGTS- Flad Gammeldags Telefon Service)

FXS – Foreign eXchange subscriber brugerfladen er porten som faktisk forbinder en analog telefonlinie til abonnenten. Med andre ord er det stikket i væggen, som leverer en ringetone, strøm samt spændingen.

FXO – Foreighn eXchange Office brugerfladen er porten, som modtager den analoge linie. Det er stikket på telefonen eller faxen, eller stikket (stikkene) på et analogt telefonsystem. Det leverede on-hook/ off-hook indikation (cirkel lukning). Da FXO porten er knyttet til en enhed, såsom en fax eller en telefon, er enheden ofte kaldet ” FXO enheden”.

FXO og FXS er altid parret, det vil sige at der følger henholdsvis han/hun stikkene.

Uden et telefonanlæg, er en telefon forbundet direkte til FXS porten, som er stillet til rådighed af telefonselskabet.

fxs-fxo-no-pbx

FXS/ FXO uden et telefonanlæg

Hvis du har et telefonanlæg, så kan du forbinde linierne stillet til rådighed til telefonanlægget og derefter forbinde telefonerne til telefonanlægget. Derfor skal telefonanlægget både have FXO porte (for at forbinde FXS portene stillet til rådighed af telefonselskabet) og FXS porte (for at tilslutte telefoner eller fax enheder).

fxs-fxo-pbx

FXS /FXO med et telefonanlæg

FXS & FXO & VOIP

Du vil støde på forkortelserne FXS & FXO når du overvejer at købe udstyr, som vil give dig mulighed for at tilslutte analoge telefonlinier til et VOIP telefonsystem, analoge telefoner til et VOIP telefonsystem når et traditionelt telefonanlæg skal tilsluttes en VOIP service udbyder samt når de forskellige enheder skal tilsluttes indbyrdes via Internettet.

En FXO gateway

For at tilslutte analoge telefonlinier til et IP telefonanlæg, har du brug for en FXO gateway. Det giver dig mulighed for at tilslutte FXS porten til Gateway’ens FXO port, som derefter konvertere den analoge telefonopkald til et VOIP opkald.

fxo-gateway

En FXS gateway

En FXS gateway benyttes til at tilslutte en eller flere linier fra et traditionelt telefonanlæg til et VOIP telefonsystem eller udbyder. Du har brug for en FXS gateway, hvis du gerne vil tilslutte FXO portene (som normalt er forbundet til telefonselskabet) til Internettet eller til et VOIP system.

fxs-gateway

En FXS adapter (ATA adapter)

En FXS adapter benyttes til at tilslutte en analog telefon eller fax til et VOIP telefonsystem eller en VOIP udbyder. Du har brug for denne, da du behøver at tilslutte telefonens/faxens FXO port til adapteren.

fxs-adapter

Hvordan man får forbindelse

FXS/ FXO fremgangsmåde – hvordan det tekniske fungerer

Hvis du er interesseret i at vide mere om de tekniske detaljer om hvordan en FXS /FXO port fungerer, så medfølger herunder en præcis beskrivelse:

Når du ønsker at foretage et opkald:

  1. Du løfter røret (FXO enheden). FXS porten registrerer at du gør klar til et opkald.
  2. Du taster telefonnummeret, som passerer FXS porten som Dual- Tone Multi- frequency (DTMF) numre.

Indkommende opkald

  1. FXS porten modtager et opkald, og sender herefter et signal til den tilsluttede FXO enhed
  2. Telefonen ringer
  3. Så snart du løfter telefonrøret kan du snakke.

Afslutning af opkaldet – Normalt er FXS porten afhængig af en af de tilsluttede FXO enheder som afslutter opkaldet

Vigtigt: Den analoge telefon sender cirka 50 volt vekselstrøm til FXS porten.

Det er derfor du får et lille ”chok” når du berører en tilsluttet telefon. Dette giver mulighed for at foretage opkald selv hvis der skulle forekommer strømafbrydelser.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express