TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Skiftet fra PSTN til SIP-trunk: Forklaring på SIP-trunking

Det pålidelige gamle PSTN-system vil snart ikke eksistere mere. Uanset om det er analoge, ISDN BRI-, E1-, eller t1-linjer, er telefoni ved at bevæge sig væk fra PSTN til langt mere moderne og fleksible SIP-trunks.

De store telekommunikationsudbydere udfaser i stor hast den gamle PSTN-funktionalitet og enten overtaler eller tvinger deres kunder til at skifte til IP-telefoni. Så en SIP-trunk og en opgradering af telefonsystemet i nær fremtid er uundgåeligt.

Verizon tilbyder ikke længere sine kunder ISDN-basistjenester. I Storbritannien er der kun 3 mio. ISDN-linjer tilbage sammenlignet med 4,7 mio. linjer i 2007, og tendensen er stigende. Fra 2017 vil store teleudbydere som BT, KPN, France Télécom, Deutsche Telekom og Telecom Italia ikke længere tilbyde ISDN-linjer.

Som et resultat heraf voksede Session Initiation Protocol (SIP)-trunking 62 procent i 2015 sammenlignet med året før, og denne vækst blev hovedsagelig drevet frem af Nordamerika. Denne vejledning forklarer betydningen af SIP-trunks, de tilhørende fordele, og hvordan du kan foretage skiftet.

Hvad er SIP-trunks?

Basalt er SIP-trunks telefonlinjer leveret over IP via SIP-protokollen. Med denne standardprotokol kan udbydere af telekommunikationstjenester (VoIP) tilslutte en eller flere kanaler til kundens PBX. Telefonnumre og direkte indgående telefonopkald er kædet til SIP-trunken. I mange tilfælde kan numre overføres til SIP-trunken.

Fordele ved SIP-trunking

Ophør af brugen af PSTN vil medføre en lang række fordele for virksomhederne. SIP-trunks giver:

 • Lavere månedlig leje af linjer og færre direkte indgående opkald – den månedlige udgift til et antal linjer på dit kontor falder drastisk ved brug af SIP-trunks. Ligeledes bliver prisen på direkte indgående opkald meget lavere
 • Lavere opkaldstakster – Der er mange SIP-trunkudbydere, og konkurrencen har reduceret opkaldstaksterne meget. Nogle SIP-trunks leveres endda med ubegrænsede opkald
 • Bedre kundeservice – Det er muligt at tilbyde bedre kundeservice ved at tilføje flere geografiske og internationale numre. Alene ved at tilføje numre til din SIP-trunk og afslutte dem på din IP PBX kan du give dine kunder flere opkaldsmuligheder til en mærkbart lavere pris. Reducerer kontaktbarrierer og øger salget
 • Flere kontorer, men samme nummer. SIP-trunks er ikke bundet til en lokalitet, så det er nemt at flytte kontoret uden at skulle udskifte dit fastnetnummer eller informere dine kunder. Ingen grund til at ulejlige et teleselskab og betale i dyre domme for at omstille dine indgående opkald.
 • Afskaffelse af VoIP-gateways – SIP-trunks eliminerer behovet for at anskaffe og administrere VoIP-gateways. Alle telefonopkald kommer ind via IP. Ingen ekstra konvertering betyder ofte også bedre kvalitet
 • Udnyttelse af en moderne IP PBX – Moderne IP PBX / samlede kommunikationsløsninger giver kunderne øget produktivitet, mobilitet og fremmer salg. Tilslutning af en IP PBX til SIP-trunks er meget nemmere end via PSTN.
 • Fleksibilitet – Det er nemt at føje kanaler til din SIP-trunk med henblik på at håndtere en øget opkaldsmængde. Et simpelt telefonopkald giver dig mulighed for at tilføje kanaler, og ofte kan det gøres med det samme. Sammenlign det med at få installeret ekstra telefonlinjer og derefter opgradere din gamle PBX til at håndtere flere linjer!
 • Korrekt antal kanaler – Med SIP-trunks er det nemt at vælge netop det antal kanaler, du har brug for, hvorimod du med ISDN/T1 ofte kun kan vælge mellem enten 15 eller 30 linjer. Dette betyder normalt, at du står tilbage med dyr ekstrakapacitet.

Valg af den rigtige SIP-trunkudbyder

Det næste trin er at vælge en SIP-trunkudbyder, der leverer de nødvendige SIP-trunks. En række faktorer skal indgå i overvejelserne, inden du tager denne beslutning:

 • Sikkerhed – Eftersom SIP-trunks er koblet til internettet, er det meget vigtigt, at SIP-trunken har et sikkert netværk og et antivirussystem installeret. Antivirussystemet skal overvåge systemet og yde beskyttelse mod falske opkald.
 • Eget netværk – Kører SIP-trunkudbyderen sit eget netværk, eller er det en leaset rebranded service? En del udbydere på markedet videresælger SIP-trunks fra andre udbydere. Vælg en udbyder, der selv kontrollerer sine tjenester og netværk.
 • Konkurrencedygtig pris – Priserne for de forskellige tjenester varierer meget. Nogle udbydere opkræver for meget for SIP-trunks. Tjek om priserne er konkurrencedygtige, men sørg for få en SIP-trunktjeneste i forretningskvalitet. Eksempelvis tilbyder teleudbydere en lavere kvalitet til internetopkaldsbutikker. Vær prisbevidst, men vær også indstillet på at betale lidt mere for tjenester i forretningskvalitet.
 • Nummerportering – Kan udbyderen overføre dine telefonnumre? Sørg for at vælge en udbyder, der kan overføre alle de eksisterende numre – det er ikke alle udbydere, der kan gøre dette for alle regioner.

Opgradering af internetforbindelsen

Når du først har valgt en SIP-trunkudbyder, skal du tage stilling til en dedikeret linje til SIP-trunk. De fleste firewalls kan håndtere flere WAN-tilslutninger, og når man tager de lave priser for internetforbindelser i betragtning, vil en separat VoIP-forbindelse være bedst til at sikre kvaliteten af dine VoIP-opkald.

Men nogle SIP-trunkudbydere kobler allerede nu deres tjeneste med en dedikeret internetlinje. Dette betyder, at din taletrafik er adskilt fra din datatrafik. Meget afhænger af prisen og netværkets infrastruktur. Kontroller, at din firewall er opdateret og kan håndtere VoIP-trafik korrekt.

Opgradering af PBX til IP PBX

Sandsynligvis er de pålidelige gamle PSTN-linjer tilsluttet et andet, pålideligt gammelt apparat, nemlig PBX. Det er et ufleksibelt system, der er besværligt at håndtere og ofte dyrt. Teknisk er det muligt at købe en gateway, der gør det muligt for det gamle PBX-system at kommunikere med SIP-trunks. Men nu er tiden kommet til at opgradere til et moderne IP PBX-system og øge fleksibiliteten og de moderne funktioner, IP-telefoni kan bidrage med. Der er mange grunde til dette, lige fra prisbesparelser over øget produktivitet til mersalg. Læs mere her. Når først beslutningen er taget, skal du tage stilling til type IP PBX. Dine valg hostes eller er enheds- eller softwarebaseret.

FORDELENE VED EN SOFTWARE-BASERET PBX

whitepaper

Dette hvidpapir gennemgår fordelene ved et softwarebaseret telefonsystem. Her finder du forklaringen på, hvorfor det giver mening at gå væk fra samlede løsninger, fx Nortel, Mitel, Avaya, Alcatel og Siemens, og fra enhedsbaserede løsninger baseret på individuelle Linux-distributioner, der forsøger at skjule den underliggende kompleksitet, og gå direkte til en ÆGTE softwarebaseret løsning, der kører på et mainstream, kommercielt understøttet operativsystem.

HENT HVIDPAPIR

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud