Eksempel på en SIP opkaldssession mellem to telefoner
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

VOIP gateway information – Lær mere VOIP gateways

En VOIP gateway er et apparat som konverterer telefontrafik til IP information, for at dermed overføre denne via et datanetværk. De er benyttet på 2 måder:

1. Til konvertering af indkomne PSTN / telefonlinier til VOIP SIP

På denne måde giver VOIP gateway’en mulighed for at modtage og foretage opkald på normale telefonnetværk. Mange firmaer foretrækker at fortsætte med at benytte traditionelle telefonlinier, da man hermed er garanteret den højeste kvalitet og tilgængelighed.

2. Tilslutning af et traditionelt telefonanlæg til IP netværket:

På denne måde giver VOIP gateway’en mulighed for at opkald kan foretages via VOIP. Opkald kan derefter foretages via en VOIP serviceudbyder, eller hvis et firma har flere kontorer, kan udgiften til opkald mellem kontorerne reduceres ved at viderestille opkaldene via internettet. VOIP gateways er tilgængelige som eksterne enheder eller som PCI kort. Størstedelen af anordningerne er eksterne enheder. En VOIP gateway har en forbindelse til IP netværket samt en eller flere porte til at forbinde telefonlinier til enheden.

beroNet-VoIP-Gateways
En Mediatrix analog VOIP Gateway

Typer af VOIP Gateways

1. Analoge Gateways: analoge Gateways kan benyttes ved tilslutning af almindelige analoge telefonlinier. Analoge Gateways fås til mellem 2-24 linier

2. Digitale Gateways: Digitale Gateways giver mulighed for tilslutning af enten en eller flere BRI ISDN linier (Europa), en eller flere PRI/E1 linier (Europa) eller en eller flere T1 linier (USA).

Fabrikant af VOIP Gateways

I dag er der mange forskellige VOIP Gateways på markedet, og da efterspørgslen er steget drastisk, er priserne faldet betydeligt. Prisen for analoge VOIP gateways starter fra kun $200. Herunder findes enkelte VOIP Gateway fabrikanter:

Produkterne kan alle købes online på en af de mange online butikker for VOIP produkter

Læs om IP telefonanlægssystemer, hvilke typer af VOIP telefoner / SIP telefoner som findes på markedet, samt mere om hvad VOIP gateways og hvordan de fungerer.

<