Slider 2TryLearn MoreSlash your Phone bills - Slider Image

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Siirtyminen PSTN:stä SIP trunkkiin: SIP trunking selitettynä

Luotettu, perinteinen PSTN on tulossa tiensä päähän. Olipa kyse Analog-, ISDN BRI-, E1- tai t1-linjoista, puhelinviestintä on siirtymässä PSTN:stä modernimpeihin ja joustavimpiin SIP-trunkkeihin.

Suuret telekomminunikaatiotarjoajat ovat luopumassa vanhoista PSTN-toiminnoistaan ja rohkaisevat tai pakottavat asiakkaitaan siirtämään puhelunsa IP-pohjaisiksi. Niinpä siirtyminen SIP-trunkkeihin tulee lähitulevaisuudessa olemaan välttämätöntä.

Verizon on lopettanut tavallisten ISDN-palveluiden tarjoamisen asiakkailleen. Yhdistyneissä Kuningaskunnissa ISDN-linjojen lukumäärä on laskenut vuodesta 2007 kiihtyvällä tahdilla 4,7 miljoonasta linjasta 3,3 miljoonaan. Vuoteen 2017 mennessä suurimmat telekommunikaatioyritykset  kuten BT ja German Telecom luopuvat ISDN-yhteyksien tarjoamisesta.

Siitä johtuen vuonna 2013 Session Initiation Protocol (SIP) –trunkkien määrä nousi 50 %:lla edellisvuoteen verrattuna. Siirtyminen SIP-trunkkiin tuo yritykselle suuria etuja. Tämä opas selittää mitä SIP-trunkit ovat, mitä hyötyä niistä on, ja kuinka voit alkaa käyttämään niitä.

Mitä SIP-trunkit ovat?

SIP trunkit ovat IP-teknologian kautta toimivia puhelinlinjoja, jotka käyttävät SIP-protokollaa. Tätä standardia käyttäen telekommunikaatioyritykset (VoIP-palveluntarjoajat) voivat yhdistää asiakkaan puhelinjärjestelmään yhden tai useamman kanavan. Puhelinnumerot ja ohivalinnat liitetään SIP trunkkiin. Usemmissa tapauksissa numerot voidaan tuoda SIP trunkkiin.

SIP trunkin edut

Usein PSTN-linjoista luopuminen tuo yritykselle merkittäviä etuja. SIP trunkit tarjoavat:

  • Edullisemmat kuukausimaksut linjoista ja DID-numeroiden vuokrauksesta – Edullisemmat kuukausimaksut linjoista ja DID-numeroiden vuokrauksesta.
  • Matalammat puheluhinnat – SIP-palveluntarjoajia on useita, ja hintakilpailu on laskenut kaikkia puhelumaksuja. Joihinkin trunkkeihin jopa sisältyy rajoittamattomat puhelut.
  • Parempi asiakaspalvelu – Voit tarjota laadukkaampaa asiakaspalvelua lisäämällä alueellisia ja kansainvälisiä numeroita. Lisäämällä numeroita SIP trunkkiisi ja ohjaamalla puhelut IP-puhelinjärjestelmääsi, annat asiakkaille valinnanvapauden soiton suhteen, ja säästät kuluissa. Voit pienentää asiakkaan kynnystä ottaa sinuun yhteyttä, ja saat näin lisättyä myyntiäsi.
  • Numerosi säilyy vaikka toimisto muuttaisikin. SIP trunkit eivät ole paikaksidonnaisia, joten voit helposti muuttaa toimistoa ilman tarvetta uusille käyntikorteille ja asiakkaiden tiedottamiselle. Vältyt ylimääräiseltä sotkulta ja telekommunikaatiotarjoajan siirtomaksuilta.
  • Tuo liiketoimintaasi jatkuvuutta – jos toimistosi esimerkiksi hätätilanteen vuoksi muuttaa tilapäisesti, SIP trunkki tekee siirrosta nopeampaa ja helpompaa.
  • Luovu VoIP-yhdyskäytävistä – SIP trunkki poistaa tarpeen erillisten VoIP-yhdyskäytävien hankintaan ja hallintaan. Kaikki puhelut tapahtuvat IP-protokollan yli. Myös siirtojen puuttuminen laskee kuluja.
  • Hyödynnä modernia IP PBX –ratkaisua. Uudenaikainen IP PBX ja Yhdistetyn Viestinnän ratkaisut tuovat asiakkaille lisää tuottavuutta, liikkuvuutta ja myyntiä. IP-puhelinvaihteen liittäminen SIP trunkkiin on paljon helpompaa, kuin PSTN-linjaan.
  • Joustavuus – Voit helposti lisätä kanavia SIP trunkkiisi tarpeidesi mukaan. Kanavien lisäys hoituu yhdellä puhelinsoitolla, ja useimmiten välittömästi. Vertauksen vuoksi, vanhanaikaisissa PBX-järjestelmissä joudut ensin asennuttamaan lisää linjoja ja vielä päivittämään järjestelmäsi useammille linjoille sopivaksi!
  • Kanavien sopiva määrä – SIP trunkin avulla voit helposti valita tarpeitasi vastaavan määrän kanavia, kun taas ISDN/T1-järjestelmissä joudut useimmiten valitsemaan 15:n ja 30 lisättävän linjan välillä. Tämän vuoksi päädyt usein hankkimaan kallista kapasiteettia turhaan.

 

Oikean SIP trunkki –tarjoajan valitseminen

Seuraava askel on valita tarjoaja, joka toimittaa SIP trunkit. Päätöstä tehdessa kannattaa ottaa huomioon muutama tekijä:

Turvallisuus – Koska SIP trunkit ovat alttiina Internetille, on erittäin tärkeää, että SIP trunkin verkko on hyvin turvattu ja siinä on riittävä suojaus huijausyritysten varalta. Suojausjärjestelmän tulee valvoa systeemiä ja tarjota turva kaikkia huijausyrityksiä vastaan.

Oma verkkoyhteys – Onko SIP trunkin tarjoajalla oma verkko vai myyvätkö he toisen tuottamaa palvelua? Useat tarjoajat jälleenmyyvät muiden SIP trunkkeja: valitse tarjoaja, joka kontrolloi itse palvelujaan ja verkkoyhteyksiään.

Kilpailukykyinen hinnoittelu – Palveluiden väliset hintaerot voivat olla suuria, ja jotkut myyjät laskuttavat trunkeista ylihintaa. Tee hintavertailua, mutta varmista, että SIP trunkin ja palvelun laatu vastaa yrityksen odotuksia. Telekommunikaatioyritykset esimerkiksi tarjoavat internetpuheluliikkeille halvempaa laatua. Ole hintatietoinen, mutta varaudu maksamaan hiukan ylimääräistä yritysluokan palvelusta.

Numeroiden porttaus – Can the provider port your phone numbers? Ensure that you choose a provider who can port all the existing numbers – not all providers are able to do this for all regions.

Internet-yhteyden päivittäminen

Kun olet valinnut toimittajan SIP trunkille, harkitse erillisen Internet-yhteyden hankkimista sille. Tavallisesti palomuurit pystyvät käsittelemään useita WAN-yhteyksiä, ja kun huomiodaan Internet-yhteyksien edullisuus useimmissa paikoissa, voi erillinen yhteys VoIPille olla kaikkein luotettavin ratkaisu puheluidesi laadun takaamiseksi. Jotkut SIP-trunkkien toimittajat sisällyttävät pakettiinsa oman Internet-liittymän joka tapauksessa. Näin puhelinliikenteesi ja dataliikenteesi pysyvät erillään.

Hinnoittelulla ja yrityksesi verkkoinfrastruktuurilla on kuitenkin suuri vaikutus lopputulokseen. Tarkista palomuurisi ajantasaisuus ja sen kyky hallinnoida VoIP-liikennettä kunnolla.

Puhelinjärjestelmän päivittäminen IP PBX:ään

On todennäköistä, että vanhat kunnon PTSN-linjat on kytketty vanhaan kunnon PBX-järjestelmään. Tämä laitteisto voi olla joustamaton, hankala hallinnoitava ja usein myös kallis. Teknisesti ottaen on mahdollista hankkia erillinen yhdyskäytävä, joka mahdollistaa vanhan PBX:n liittämisen SIP trunkkiin. Nyt on kuitenkin korkea aika päivittää moderniin IP PBX-järjestelmään, joka tuo yrityksellesi modernin IP-teknologian joustavuuden ja edut. Päivittämistä puoltaa useat syyt, mm. kustannussäästöt, tuottavuuden lisääntyminen sekä myynnin kasvu. Lisää syistä voit lukea täältä. Kun olet tehnyt päätöksen hankinnasta, voit alkaa tehdä päätöstä IP PBX:n tyypistä. Vaihtoehtoina ovat hostattu ratkaisu, laitteisto tai ohjelmistoperustainen ratkaisu.

new_header

pdf_whitepaper_clean

Tämä dokumentti selittää ohjelmistopohjaisen puhelinjärjestelmän edut, ja miksi on järkevää siirtyä pois laitteistoratkaisuista, kuten Nortel, Mitel, Avaya, Alcatel ja Siemens. Siinä kerrotaan myös, miksi on järkevää siirtyä laitteistoperustaisten, kustomoitujen Linux-järjestelmien sijaan suoraan oikeaan ohjelmistoperustaiseen puhelinjärjestelmään, joka toimii tunnetulla, kaupallisesti tuetulla käyttöjärjestelmällä.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express