TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

VoIP, SIP, WebRTC Faq & Info

Viimeisten 50 vuoden ajan yritykset ovat käyttäneet tavanomaisia PBX-järjestelmiä, jolloin äänen ja tietojen siirtämiseen on vaadittu erilliset verkot. Uuden mullistavan VoIP(voice over IP)-puhelintekniikan ansiosta yritykset ovat siirtymässä nopeasti VoIP PBX -järjestelmiin, joiden valtaisana etuna on tieto- ja ääniverkkojen läheneminen.

VoIP on lyhenne sanoista Voice over Internet Protocol ja tarkoittaa pääasiassa ääniliikenteen lähetystä IP-protokollaan perustuvien verkkojen kautta. Alussa datasiirtoverkkoja varten suunniteltua internet-protokollaa (IP) sovellettiin äänensiirtoverkkoihin sen saavutettua menestyksekkään aseman maailmanlaajuisena standardina datasiirtoverkoissa.

VoIP-puhelinjärjestelmien käyttöä ei ole rajoitettu puhelujen soittamiseen ja vastaanottamiseen IP-verkon kautta, vaan puheluiden paremman laadun ja toimivuuden takaamiseksi voidaan käyttää myös perinteisiä puhelinlinjoja. VoIP-yhdyskäytävän kautta sisääntulevat PSTN/puhelinlinjat voidaan muuntaa VoIP/SIP -muotoon. Näin VoIP-yhdyskäytävän kautta voidaan vastaanottaa ja soittaa puheluita tavallisessa puhelinverkossa.

VoIP PBX -järjestelmät mahdollistavat työntekijöiden liikkuvuuden ja tuovat joustavuutta liiketoimintojen laajentuessa, koska ne ovat selvästiperinteistä PBX-järjestelmää helppokäyttöisempiä ja niiden ansiosta puhelintekniikan ylläpitokustannuksia voidaan huomattavasti pienentää.

Tämä VoIP-järjestelmiä koskeva UKK-osio kattaa usein kysytyt kysymykset ja tarjoaa samalla runsaasti muuta VoIP –järjestelmiin liittyvää lisätietoa.

Legacy-teknologia (ISDN)

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud