TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Apakah TDM PBX?

TDM (Pemultipleks Pembahagi Masa) PBX ialah salah satu daripada jenis paling biasa bagi infrastruktur suara kerana ia telah wujud paling lama. TDM PBX terdiri daripada sistem pemilikan, yang serba lengkap kerana ia telah direka sebelum teknologi pelayan kontemporari dicipta.

Melibatkan kabinet dengan banyak papan berbeza yang boleh melakukan fungsi tertentu, contohnya papan fungsi interkom atau papan sambungan analog, TDM PBX menghampiri akhir kitaran hayatnya. Papan TDM PBX hanya serasi dengan sistem daripada vendor yang sama dengan keseluruhan seni bina, memaksa pengguna untuk menggunakan vendor yang sama untuk segala-galanya.

TDM PBX memerlukan kakitangan khusus untuk menguruskannya serta penyelenggaraan yang menyeluruh. Ia banyak digunakan oleh syarikat-syarikat yang masih belum mengemas kini pemasangan kabel rangkaian mereka.

Perbezaan utama antara TDM PBX dan IP PBX adalah bahawa IP PBX menggunakan Protokol Internet untuk panggilan laluan manakala TDM PBX menggunakan suis fizikal. Selain itu, IP PBX adalah berskala, tidak menawarkan sekatan vendor dan boleh mengurangkan kos telekomunikasi secara drastik.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express