Apakah TDM PBX? - 3CX
3CX PBX in the Cloud
1 year FREE - no ties!
google cloud platform
3CX
Zero Admin
With the new Dashboard
3CX
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
3CX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
3CX
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
3CX
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
3CX
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
3CX
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux
Fast & easy call management
With the 3CX Web Client

Apakah TDM PBX?

TDM (Pemultipleks Pembahagi Masa) PBX ialah salah satu daripada jenis paling biasa bagi infrastruktur suara kerana ia telah wujud paling lama. TDM PBX terdiri daripada sistem pemilikan, yang serba lengkap kerana ia telah direka sebelum teknologi pelayan kontemporari dicipta.

Melibatkan kabinet dengan banyak papan berbeza yang boleh melakukan fungsi tertentu, contohnya papan fungsi interkom atau papan sambungan analog, TDM PBX menghampiri akhir kitaran hayatnya. Papan TDM PBX hanya serasi dengan sistem daripada vendor yang sama dengan keseluruhan seni bina, memaksa pengguna untuk menggunakan vendor yang sama untuk segala-galanya.

TDM PBX memerlukan kakitangan khusus untuk menguruskannya serta penyelenggaraan yang menyeluruh. Ia banyak digunakan oleh syarikat-syarikat yang masih belum mengemas kini pemasangan kabel rangkaian mereka.

Perbezaan utama antara TDM PBX dan IP PBX adalah bahawa IP PBX menggunakan Protokol Internet untuk panggilan laluan manakala TDM PBX menggunakan suis fizikal. Selain itu, IP PBX adalah berskala, tidak menawarkan sekatan vendor dan boleh mengurangkan kos telekomunikasi secara drastik.