TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Jenis Telefon Sip /Telefon VOIP

Sistem telefon VOIP memerlukan penggunaan telefon SIP/ telefon VOIP. Telefon SIP didatangkan dalam beberapa versi/jenis:

Telefon lembut SIP / VOIP – telefon SIP berasaskan perisian

Telefon SIP berasaskan perisian adalah program yang menggunakan mikrofon dan pembesar suara komputer anda, atau set kepala yang disambungkan untuk membolehkan anda menerima atau membuat panggilan. Contoh telefon SIP adalah Xten (http://www.xten.net) atau 3CX VOIP Phone for Windows.

SIPPY
Telefon lembut 3CX

Telefon SIP Perkakasan

Telefon SIP berasaskan perkakasan kelihatan seperti dan bertindak seperti ‘telefon’ biasa. Walau bagaimanapun ia disambungkan terus ke rangkaian data. Telefon ini mempunyai hub mini bersepadu, supaya ia boleh berkongsi sambungan rangkaian dengan komputer. Dengan cara ini, anda tidak perlu tempat rangkaian tambahan bagi telefon.

Yealink T46 IP Phone                      snom 870 IP

Guna telefon melalui pemadan ATA

Jika anda mahu menggunakan telefon semasa anda dengan sistem telefon VOIP, anda boleh menggunakan pemadan ATA . Pemadan ATA membolehkan anda memasangkan bicu rangkaian Ethernet ke dalam pemadan dan kemudian memasangkan telefon ke dalam pemadan. Dengan cara ini telefon lama anda akan muncul dalam perisian sistem telefon VOIP sebagai telefon biasa SIP.

Pemadan ATA yang membenarkan telefon analog bersambung ke sistem VOIP

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express