Vad är en TDM PBX? - 3CX
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

Vad är en TDM PBX?

En TDM (Time Division Multiplexers) PBX är en av de vanligaste typerna av röstinfrastrukturer, eftersom den har funnits längst. En TDM PBX består av egna, självinnehållande system, eftersom den har designats innan den moderna servertekniken uppfanns.

En TDM PBX inbegriper en rad olika kretskort som kan utföra vissa funktioner, exempelvis interkom-funktionskort eller kort för analoga anknytningar, men den är på väg mot slutet av sin livscykel. TDM PBX-kort är endast kompatibla med system från samma leverantör, som den övergripande arkitekturen och låser användarna vid samma leverantör för allt.

En TDM PBX kräver att det finns intern personal som kan hantera den, samt omfattande underhåll. Den används mest av företag som fortfarande måste uppdatera nätverkskablaget.

Huvudskillnaden mellan en TDM PBX och en IP PBX är att en IP PBX använder Internetprotokoll för att dirigera samtal, medan en TDM PBX använder fysiska växlingar. Dessutom är en IP PBX skalbar, erbjuder inga leverantörslösningar och kan minska telekommunikationskostnaderna drastiskt.

<