TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Apakah itu Suara melalui IP?

Suara melalui IP adalah sama seperti Suara melalui Protokol Internet yang lebih dikenali sebagai VoIP.

Suara melalui IP merujuk kepada penyebaran lalu lintas suara melalui rangkaian berasaskan Internet. Protokol Internet (IP)) pada asalnya direka untuk perangkaian data dan berikutan kejayaannya, protokol tersebut telah disesuaikan menjadi perangkaian suara.

Suara melalui IP (VoIP) boleh memudahkan tugasan dan menyampaikan perkhidmatan yang mungkin sukar dan mahal untuk dilaksanakan apabila menggunakan PSTN tradisional:

  • Lebih daripada satu panggilan boleh dihantar melalui talian telefon jalur lebar yang sama. Suara melalui IP dapat memudahkan penambahan talian telefon untuk perniagaan.
  • Ciri-ciri seperti pengalihan panggilan, ID pemanggil atau dail semula automatik, yang biasanya dikenakan bayaran tambahan oleh syarikat telekomunikasi, adalah mudah dengan teknologi suara melalui IP.
  • Komunikasi bersepadu dilindungi oleh teknologi suara melalui IP, kerana ia membolehkan penyepaduan dengan perkhidmatan lain di internet seperti perbualan video, pesanan mesej dll.
  • Kelebihan ini serta banyak lagi kelebihan suara melalui IP, membuatkan semakin banyak perniagaan mula mengguna pakai Sistem Telefon VoIP.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express