3CX PBX in the Cloud
1 year FREE - no ties!
google cloud platform
3CX
Zero Admin
With the new Dashboard
3CX
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
3CX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
3CX
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
3CX
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
3CX
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
3CX
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux
Fast & easy call management
With the 3CX Web Client

FAXUL a fost desenat pentru reţelele analogice şi nu conlucrează deloc bine cu reţele VOIP.

FAXUL a fost desenat pentru reţelele analogice şi nu conlucrează deloc bine cu reţele VOIP. Motivul pentru acest lucru este că comunicaţiile FAX folosesc semnalul într-un fel diferit faţă de comunicaţiile vocale regulare.

Când tehnologiile VOIP digitalizează şi comprimă, comunicarea vocală analogică este optimizată pentru VOCE şi nu pentru FAX. În consecinţă, dacă conectaţi un aparat fax printr-un adaptor ATA la reţea VOIP acesta va funcţiona, dar este posibil să aveţi probleme în timpul transmisiilor prin fax. Dacă va trebui să faceţi aşa, trebuie să vă asiguraţi că folosiţi codec-ul G 711, care are o compresie minimă.

Pentru a lucra cu faxul, aveţi următoarele opţiuni:

  1. Cea mai uşoară cale de a lucra cu acesta este să conectaţi aparatul fax direct la linia telefonică analogică existentă şi să conecteze în totalitate mediul dumneavoastră VOIP de lucru.
  2. Înlocuiţi aparatul fax cu un furnizor de servicii fax. Există mulţi disponibili la un cost lunar foarte mic (mai ieftin decât abonamentul prin linie de telefon).
  3. 3. Implementaţi T38, care are nevoie de un gateway compatibil cu T38 şi un aparat fax, o placă de fax sau un software de fax compatibil(ă) cu T38.

Legături:
Ce este T38