TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Migrarea de la PSTN la SIP Trunk: Trunchiurile SIP explicat

Trunchiurile PSTN vechi și de încredere se apropie de sfârșit. Fie că este vorba de trunchiuri analogice, ISDN BRI, E1 sau T1, telefonia tradițională PSTN migrează la trunchiurile SIP, mult mai moderne și flexibile.

Marii furnizori de telecomunicații migrează rapid de la vechile trunchiuri PSTN, forțând clienții să adopte noua tehnologie IP. Așadar un upgrade la trunchiuri SIP și la un sistem de telefonie IP va fi inevitabilă în viitorul apropiat.

Verizon a încetat să ofere clienților servicii ISDN. În Marea Britanie, sunt acum 3,3 milioane de linii ISDN, de la 4,7 milioane de linii în 2007 și tendința este crescătoare. Până în 2017 marii furnizori precum BT, Deutsche Telecom nu vor mai oferi linii ISDN.

Ca urmare numărul de trunchiuri SIP (Session Initiation Protocol) a crescut cu 50 la sută în 2013 față de anul anterior, determinată în principal de America de Nord. Trecerea la un trunchi SIP este foarte benefică pentru o companie. Acest ghid explică ce sunt trunchiurile SIP, avantajele lor și modul în care puteți face migrarea.

Ce sunt trunchiurile SIP?

În esență, trunchiuri SIP sunt linii telefonice furnizate prin IP folosind protocolul SIP. Folosind acest protocol standard, furnizorii de servicii (VoIP) conectează unul sau mai multe canale de comunicații la PBX-ul clientului. Numerele de telefon și DID-urile sunt parte integrantă a trunchiurilor SIP. În multe cazuri numerele pot fi portate din alte rețele.

Beneficiile trunchiurilor SIP

Spunând adio liniilor tradiționale PSTN va aduce companiilor multe beneficii. Trunchiurile SIP vor furniza:

 • Preț mai scăzut al abonamentului lunar pentru linii și DID-uri – Abonamentul lunar pentru un număr de linii instalate la birou scade semnificativ adoptând trunchiurile SIP. DID-urile costă mult mai puțin
 • Costuri ale apelurilor mai mici – există mulți furnizori SIP acum și concurența a împins semnificativ în jos tarifele apelurilor. Unele trunchiuri SIP chiar vin cu apeluri nelimitate
 • Servicii cu clienții mai bune – Furnizați servicii mai bune clienților prin adăugarea de numere naționale și internaționale. Doar prin adăugarea de numere noi la trunchiul SIP și conectându-le la IP PBX-ul dvs., puteți oferi clienților mai multe opțiuni la apelurile de intrare, la un cost mult mai mic. Reduce dificultatea cu care sunteți contactat și creșteți vânzările
 • Relocați birourile și păstrați aceleași numere. Trunchiuri SIP nu sunt legate de o locație fixă, așadar relocarea birourilor este facilă fără a fi necesară schimbarea cărților de vizită sau informarea clienților. Nu este nevoie să vă chinuiți și să plătiți redirecționarea apelurile telefonice.
 • Asigurați continuitatea afacerii dumneavoastră – spre exemplu, în cazul în care un birou este temporar relocat datorită unei situații de urgență, trunchiurile SIP fac ca procesul sa fie mai rapid și mai ușor
 • Gateway-urile VoIP nu mai sunt necesare – trunchiurile SIP elimină necesitatea achiziției și gestionării gateway-urilor VoIP. Toate apelurile telefonice sosesc prin intermediul IP. Eliminarea reconversiei semnalului adesea înseamnă calitate îmbunătățită
 • Profitați de un PBX IP modern – Un PBX IP / soluție de Comunicații Unificate moderne vor oferi clienților productivitate crescută, mobilitate și vor impulsiona vânzările. Conectarea unui PBX IP la trunchiurile SIP este mult mai ușoară decât la trunchiuri PSTN
 • Flexibilitate – Este ușor să adăugați canale la trunchiul SIP pentru a face față numărului în creștere de apeluri. Un simplu apel telefonic vă va permite să adăugați canale și, de multe ori, acest lucru se efectuează pe loc. Comparați acest lucru cu instalarea de linii fizice suplimentare și apoi efectuarea upgrade-ului centralei telefonice vechi ca să poată manipula mai multe apeluri!
 • Numărul ideal de canale – Cu trunchiurile SIP puteți alege cu ușurință numărul exact de canale de care aveți nevoie, în timp ce cu trunchiurile ISDN trebuie de multe ori să adăugați fie 15 sau 30 de linii odată. Acest lucru înseamnă de multe ori că vă alegeți cu un upgrade al numărului de canale foarte scump.

Alegeți trunchiul SIP potrivit

Următorul pas este alegerea unui furnizor de SIP care va asigura trunchiurile necesare. Câțiva factori trebuiesc luați în seamă atunci când se ia această decizie:

 • Securitate – Deoarece trunchiurile SIP sunt expuse la Internet, este foarte important ca furnizorul să dispună de o rețea bine securizată și să aibă un sistem anti fraudă automat. Sistemul anti fraudă trebuie să monitorizeze utilizarea trunchiurilor și să ofere protecție împotriva fraudelor.
 • Propria rețea – Furnizorul de trunchiuri SIP deține propria rețea sau folosește rețeaua altui furnizor? Există furnizori care redistribuie trunchiuri SIP ale altor furnizori. Selectați un furnizor care are control asupra serviciului și rețelei proprii.
 • Cost competitiv – Costurile variază foarte mult între diversele servicii. Unii furnizori vor suprataxa trunchiurile SIP. Căutați tarife competitive, dar asigurați-vă că obțineți servicii de calitate. De exemplu, furnizorii de trunchiuri SIP vor oferi o calitate mai redusă Internet Cafe-urilor. Fiți econom, dar așteptați-vă să plătiți un pic mai mult pentru servicii de calitate.
 • Portarea numerotației – Poate furnizorul să porteze numerele dumneavoastră de telefon? Asigurați-vă că alegți un furnizor care poate porta toate numerele existente – nu toți furnizorii au capabilitatea să facă acest lucru pentru toate regiunile.

Upgrade-ul conexiunii la Internet

Odată ce ați selectat furnizorul de trunchiuri SIP, luați în considerare o linie dedicată de internet pentru trunchiul SIP. Majoritatea echipamentelor firewall pot gestiona mai multe conexiuni WAN și, având în vedere costul redus al unei linii de internet, în cele mai multe cazuri, o conexiune separată VoIP va fi modul cel mai de încredere pentru a asigura calitatea apelurilor VoIP. Totuși, unii furnizori de trunchiuri SIP impachetează deja serviciile lor cu o linie de internet dedicată.

Acest lucru separă traficul de voce cel de date. Mult va depinde de infrastructura de rețea și costul acesteia. Verificați dacă firewall-ul este capabil să gestioneze corect traficul VoIP.

Schimbarea centralei telefonice vechi cu un IP PBX

Șansele sunt ca liniile PSTN vechi să fie conectate într-un alt echipament vechi: PBX-ul. Acest echipament este rigid, dificil de gestionat și de multe ori costisitor. Din punct de vedere tehnic este posibil să achizitionați un gateway care permite PBX-ului vechi să “vorbească” cu trunchiurile SIP. Cu toate acestea, acum este momentul pentru a face upgrade-ul la un IP PBX modern și beneficia de flexibilitatea și caracteristicile moderne pe care le poate aduce. Motivele sunt nenumărate, începând cu tăierea costurile, creșterea productivității până la stimularea vânzărilor. Mai multe despre acest lucru aici. Odată ce deciziile au fost luate, va trebui să alegeți modelul de IP PBX. Puteți alege dintre varianta găzduită, un alt echipament sau un software.

new_header

pdf_whitepaper_clean

Acest document explică beneficiile de a avea un sistem de telefonie bazat pe software. De ce are sens să țineți distanța față de soluții proprietare, cum ar fi Nortel, Mitel, Avaya, Alcatel și Siemens, și diverse cutii care rulează soluții complicate bazate pe Linux care încearcă să ascundă complexitatea platformei, îndreptați-vă către o soluție software REALĂ, care rulează pe un sistem de operare suportat și răspândit pe scară largă.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express