TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Informaţii despre portalul VOIP – Învăţaţi despre portalurile VOIP

Un portal VOIP este un aparat care converteşte traficul telefonic în IP pentru transmiterea pe o reţea de date. Ele sunt folosite în 2 feluri:

1. Pentru a converti PSTN/liniile telefonice în intrare la VOIP/SIP:

În acest fel portalul VOIP permite primirea şi efectuarea apelurilor pe reţeaua de telefonie locală. În multe cazuri, este preferabilă folosirea liniilor tradiţionale de telefonie pentru că se poate garanta o calitate mai bună a apelurilor şi disponibilitate.

2. Pentru a conecta un PBX/Sistem de telefonie tradiţională la o reţea IP:

În acest fel portalul VOIP permite efectuarea apelurilor prin VOIP. Apelurile pot fi mai apoi efectuate printr-un furnizor de servicii VOIP, sau în cazul unei firme cu mai multe birouri, costurile apelurilor între birouri pot fi reduse prin redirecţionare apelurilor prin internet. Portalurile VOIP sunt disponibile ca unităţi externe sau carduri PCI. Marea majoritate a aparatelor sunt unităţi externe. Un portal VOIP va avea un conector pentru reţeaua IP şi unul sau mai multe porturi pentru a conecta la el liniile telefonice.

beroNet-VoIP-Gateways
Un portal VOIP analog Mediatrix

Tipuri de portale VOIP

1. Unităţi Analogice: Unităţile Analogice sunt folosite pentru a conecta liniile telefonice analogice la ele. Unităţile analogice sunt disponibile pentru de la 2 la 24 de linii.
2. Unităţi Digitale: Unităţile Digitale vă permit conectarea liniilor digitale fie una sau mai multe linii BRI ISDN (Europa), una sau mai multe linii PRI/E1 (Europa) sau una sau mai multe linii T1 (USA).

Fabricanţi de portaluri VOIP

Sunt multe portaluri VOIP disponibile azi şi cum cererea a crescut în mod dramatic, preţurile au scăzut considerabil. Portalurile VOIP analogice pornesc de la 200 $. Aici sunt câţiva fabricanţi de portaluri VOIP:

Toate pot fi cumpărate online printr-unul dintre multele magazine online de produse VOIP.
Citiţi cu privire la sistemele IP-PBX, care tipuri de telefoane VOIP/telefoane SIP există şi care portaluri VOIP există şi cum pot fi ele folosite.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express