TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

SIP-telefoner/VOIP-telefoni

Ett VOIP-telefonsystem kräver att man använder SIP-telefoner/VOIP-telefoner. SIP-telefoner finns i många olika versioner/typer:

SIP/VOIP “mjuka telefoner” – programbaserad SIP-telefon

En programbaserad SIP-telefon är ett program som använder datorns mikrofon och högtalare, eller ett anslutet headset så att du kan ringa eller ta emot samtal. Exempel på SIP-telefoner är 3CX VOIP-telefon för Windows.

3CX Clients / SIP Phones / VoIP Phones

3CX mjuk telefon

USB VOIP-telefoni

En USB-telefon kopplas in i USB-porten på datorn och med en SIP/VOIP “mjuk telefon” fungerar den precis som en telefon. I själva verket är det bara en mikrofon med en högtalare, men eftersom den uppfattas som en normal telefon är den lättareatt använda.

Maskinvaru-SIP-Telefon

En maskinvarubaserad SIP-telefon ser ut och fungerar precis som en normal telefon. Den är dock kopplad direkt till datanätverket. Dessa telefoner har ett integrerat mini-nav, så att de kan dela nätverksanslutning med datorn. Detta innebär att du inte behöver en extra nätverkspunkt för telefonen. Exempel på maskinvaru-SIP-telefoner är Grandstream (https://www.grandstream.com/).

t46-small                      snom-small

En maskinvaru-SIP-telefon.Använda en analog telefon via en ATA-adapterOm du vill använda din nuvarande telefon tillsammans med VOIP-telefonsystemet, kan du använda en ATA-adapter. Med denna adapter kan du ansluta nätverksjacket till adaptern och sedan ansluta telefonen till adaptern. På så sätt kommer VOIP-telefonsystemets programvara att uppfatta din telefon som en vanlig SIP-telefon.EN ATA adapter, som gör det möjligt för en analog telefon att kopplas till ett VOIP-systemLäs om IP-PBX-system och deras fördelar och vad VOIP-gateways är och hur de kan användas.

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud