SIP-telefoner / IP Telefoni : Olika typer som du kan använda
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

SIP-telefoner/VOIP-telefoni

Ett VOIP-telefonsystem kräver att man använder SIP-telefoner/VOIP-telefoner. SIP-telefoner finns i många olika versioner/typer:

SIP/VOIP “mjuka telefoner” – programbaserad SIP-telefon

En programbaserad SIP-telefon är ett program som använder datorns mikrofon och högtalare, eller ett anslutet headset så att du kan ringa eller ta emot samtal. Exempel på SIP-telefoner är  Xten (http://www.xten.net) eller 3CX VOIP-telefon för Windows.

SIPPY

3CX mjuk telefon

USB VOIP-telefoni

En USB-telefon kopplas in i USB-porten på datorn och med en SIP/VOIP “mjuk telefon” fungerar den precis som en telefon. I själva verket är det bara en mikrofon med en högtalare, men eftersom den uppfattas som en normal telefon är den lättareatt använda.

Maskinvaru-SIP-Telefon

En maskinvarubaserad SIP-telefon ser ut och fungerar precis som en normal telefon. Den är dock kopplad direkt till datanätverket. Dessa telefoner har ett integrerat mini-nav, så att de kan dela nätverksanslutning med datorn. Detta innebär att du inte behöver en extra nätverkspunkt för telefonen. Exempel på maskinvaru-SIP-telefoner är Grandstream (http://www.grandstream.com/).

t46-small                      snom-small

En maskinvaru-SIP-telefon.Använda en analog telefon via en ATA-adapterOm du vill använda din nuvarande telefon tillsammans med VOIP-telefonsystemet, kan du använda en ATA-adapter. Med denna adapter kan du ansluta nätverksjacket till adaptern och sedan ansluta telefonen till adaptern. På så sätt kommer VOIP-telefonsystemets programvara att uppfatta din telefon som en vanlig SIP-telefon.EN ATA adapter, som gör det möjligt för en analog telefon att kopplas till ett VOIP-systemLäs om IP-PBX-system och deras fördelar och vad VOIP-gateways är och hur de kan användas.

<