Vad är WebRTC?
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

Vad är WebRTC?

WebRTC, även kallat Web Real-Time Communications eller på svenska webbkommunikation i realtid, är ett projekt med öppen källkod som drivs av bland andra Google och Mozilla för att möjliggöra realtidskommunikation utan insticksprogram via API:er i JavaScript.Det gör det enklare att använda tillämpningar för röstsamtal, videochatt och fildelning i flera olika webbläsare. Den codec som stöder WebRTC är för närvarande VP8. WebRTC använder en server som heter Web Conferencing Server, som tillsammans med en STUN Server krävs för att tillhandahålla startsidan och synkronisera anslutningarna mellan två WebRTC-slutpunkter.

WebRTC vinner snabbt terräng och kommer med största sannolikhet att revolutionera kommunikationsstandarderna.

”WebRTC ger dig möjlighet att kommunicera direkt med någon eller något – som om du befann dig precis bredvid dem. WebRTC täcker en viktig lucka i webbplattformen, eftersom det går att kommunicera i realtid genom att enbart ladda en webbsida”, förklarar Justin Uberti, teknikansvarig för WebRTC på Google.

”WebRTC är en ny front i det utdragna kriget för ett öppet och obegränsat nät”, säger Brendan Eich, teknisk direktör på Mozilla.

<