TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

VoIPin määritelmä

VoIP on lyhenne sanoista Voice Over Internet Protocol, joka tarkoittaa äänen välittämistä Internetin yli. Tämä teknologia toimittaa ääniviestinnän ja multimediadatan (kuten videon) Internetprotokollan eli IP:n kautta.

Perinteisten VoIP-palveluntarjoajien ratkaisut mallintavat tavallisen puhelinverkon rakennetta, kun taas toisen ja kolmannen sukupolven tarjoajat ovat rakentaneet suljettuja verkkoja yksityiskäyttäjille, tarjoten maksuttomia puheluita, tai ovat kokonaan irtautuneet perinteisestä puhelinverkkoarkkitehtuurista. VoIP-ratkaisut mahdollistavat dynaamisen vuorovaikutuksen kahdessa eri Internet-domainissa olevien käyttäjien kesken. Puheluiden VoIP:illa soittamista varten käyttäjä tarvitsee ohjelmistopohjaisen SIP-puhelimen TAI laitteistoperustaisen VoIP-puhelimen. Puheluita voi soittaa kenelle- tai minne tahansa: niin VoIP-numeroihin, kuin perinteisiin PSTN-numeroihinkin.

Yrityksille suunnatut VoIP-paketit sisältävät myös Yhdistetyn Viestinnän ratkaisut, jotka mahdollistavat verkkokonferenssit, paikallaolotiedot, faksien ja ääniviestien toimituksen sähköpostiin, pikaviestinnän ja paljon muuta, kuten client-ohjelmistot älypuhelimille: näin työntekijät voivat ottaa toimistonsa alanumeron mukaansa minne tahansa. Matkapuhelimille tarkoitetut client-ohjelmistot käyttävät VoIPia puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen käyttäjän matkapuhelimesta, aivan kuin he käyttäisivät toimistopuhelintaan.

Lisätietoja

Erilaisia VoIP/SIP-puhelimia
Mitä VoIP-yhdyskäytävät ovat ja miten niitä käytetään

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud