Τι σημαίνει ENUM
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

Τι σημαίνει ENUM;

ENUM σημαίνει απεικόνιση τηλεφωνικού αριθμού (Telephone Number Mapping). Πίσω από τη «συντομογραφία» αυτή κρύβεται μια καταπληκτική ιδέα: μπορούν να σας καλέσουν με τον ίδιο αριθμό οπουδήποτε στον κόσμο – και μέσω της καλύτερης και φθηνότερης διαδρομής. Το ENUM παίρνει έναν αριθμό τηλεφώνου και τον συνδέει με μία διαδικτυακή διεύθυνση που δημοσιεύεται στο σύστημα τομεακής ονοματοδοσίας (DNS). Ο ιδιοκτήτης ενός αριθμού ENUM μπορεί έτσι να δημοσιεύει πού θα πρέπει να δρομολογηθεί μια κλήση μέσω μιας καταχώρισης στο DNS. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές διαδρομές για διαφορετικούς τύπους κλήσεων – για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε διαφορετική διαδρομή αν η κλήση προέρχεται από συσκευή φαξ. Το τηλέφωνο του καλούντος απαιτείται να υποστηρίζει το ENUM.

Η καταχώριση ενός αριθμού ENUM γίνεται όπως και η καταχώριση ενός τομέα. Προς το παρόν, πολλοί καταχωρητές και πάροχοι VOIP το προσφέρουν ως δωρεάν υπηρεσία.

Το ENUM είναι ένα νέο πρότυπο και ακόμη δεν έχει διαδοθεί ευρέως. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί σε μία ακόμα επανάσταση στις επικοινωνίες και την ατομική κινητότητα.

Σύνδεσμοι:
Το πρότυπο ENUM RFC
Η σελίδα για το ENUM στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU)

<