TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Definiții VoIP

Acest ghid cuprinde toate definițiile populare ale VoIP.

  • VoIP – Voice over Internet Protocol (de asemenea, numit telefonie IP, telefonia prin Internet, și Digital Telefon) – se referă la transmisia conversațiilor vocale prin internet sau orice altă rețea de calculatoare.
  • SIP – Session Initiation Protocol – este un protocol dezvoltat de IETF MMUSIC Working Group cu propunere pentru standardizarea inițierii, modificării și încheierii unei sesiuni care presupune elemente multimedia cum ar fi video, voce, mesagerie instantă, jocuri on-line și realitate virtuală.
  • PSTN – Public Switched Telephone Network – este concentrația de rețele de telefonie publice cu circuite comutate, în același fel cum Internetul este concentrația de rețele care comută pachetele de date IP.
  • ISDN – Integrated Services Digital Network – este o rețea telefonică cu comutație de circuite, proiectată pentru a permite transmisia digitală (spre deosebire de cea analogică) de voce și date prin cablurile de telefonie din cupru obișnuite, ducând la o calitate mai bună și viteze mai mari, decât cele disponibile peste sistemele analogice.
  • PBX – Private Branch eXchange (numit de asemenea Private Business eXchange) – este o centrală telefonică, care este proprietatea unei firme private, spre deosebire de cea deținută de un operator de cablu sau de către o companie furnizoare de telefonie.
  • IVR – În telefonie, Interactive Voice Response – este un sistem computerizat care permite unei persoane , de obicei un apelant, să selecteze o opțiune dintr-un meniu vocal și să interacționeze cu un sistem de calcul.
  • DID – Direct Inward Dialing (de asemenea, numit DDI – Direct Dial In, în Europa) este o caracteristică oferită de către companiile de telefonie pentru a fi utilizate cu centrala telefonică a clienților, prin care compania de telefonie (operatorul) alocă un interval de numere, toate fiind conectate la centrala telefonică.
  • RFC – Request for Comments (plural Requests for Comments – RFCs) – este unul dintr-o serie de seturi de documente și standarde informale ale rețelei Internet, numerotate, urmat îndeaproape atât de către producătorii de software comercial, cât și freeware din comunitățile de Internet și Unix.

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express