TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Hogyan működik a FAX VOIP környezetben?

A FAX-ot analóg hálózatokhoz fejlesztették ki, és egyáltalán nem működik jól VOIP hálózatokban. Ennek oka az, hogy a FAX kommunikáció a jelet másképp használja fel, mint a hagyományos hangkommunikáció.

A VOIP technológia digitálissá alakítja át és tömöríti az analóg hangkommunikációt, viszont HANG-ra és nem FAX-ra optimalizálták. Következésképpen, ha ATA adapterrel csatlakoztat egy fax készüléket egy VOIP hálózatba, működni fog, azonban faxolás közben problémák jelentkezhetnek. Ha kénytelen ezt tenni, meg kell győződnie arról, hogy a G 711 kodeket használja, amely minimális tömörítést hajt végre.

Faxoláshoz a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  1. A legegyszerűbb megoldás a fax készülék közvetlen rákapcsolása a meglévő analóg telefonvonalra, a VOIP környezet teljes kiiktatásával.
  2. A faxkészüléknek faxszolgáltatásokat nyújtó szolgáltatóval való lecserélése. Számos ilyen szolgáltató létezik, alacsony havi díjszabással (olcsóbb, mint a telefon előfizetés)
  3. Vezesse be a T38-as protokollt, melyhez T38-at támogató átjáróra és egy T38-at támogató fax készülékre, fax kártyára vagy fax szoftverre van szükség.

Kapcsolatok:
Mi a T38?

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud