Hogyan működik a FAX VOIP környezetben?
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

Hogyan működik a FAX VOIP környezetben?

A FAX-ot analóg hálózatokhoz fejlesztették ki, és egyáltalán nem működik jól VOIP hálózatokban. Ennek oka az, hogy a FAX kommunikáció a jelet másképp használja fel, mint a hagyományos hangkommunikáció.

A VOIP technológia digitálissá alakítja át és tömöríti az analóg hangkommunikációt, viszont HANG-ra és nem FAX-ra optimalizálták. Következésképpen, ha ATA adapterrel csatlakoztat egy fax készüléket egy VOIP hálózatba, működni fog, azonban faxolás közben problémák jelentkezhetnek. Ha kénytelen ezt tenni, meg kell győződnie arról, hogy a G 711 kodeket használja, amely minimális tömörítést hajt végre.

Faxoláshoz a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  1. A legegyszerűbb megoldás a fax készülék közvetlen rákapcsolása a meglévő analóg telefonvonalra, a VOIP környezet teljes kiiktatásával.
  2. A faxkészüléknek faxszolgáltatásokat nyújtó szolgáltatóval való lecserélése. Számos ilyen szolgáltató létezik, alacsony havi díjszabással (olcsóbb, mint a telefon előfizetés)
  3. Vezesse be a T38-as protokollt, melyhez T38-at támogató átjáróra és egy T38-at támogató fax készülékre, fax kártyára vagy fax szoftverre van szükség.

Kapcsolatok:
Mi a T38?

<