VoIP, SIP, WebRTC Faq & Info
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

VoIP, SIP, WebRTC Faq & Info

A vállalatok az elmúlt 50 évben hagyományos PBX rendszereket használtak, amelyek esetében a hang- és az adatkommunikációhoz külön hálózatra volt szükség. A forradalmi VOIP telefónia megjelenése óta azonban a vállalatok gyorsan áttérnek a VOIP PBX rendszerekre, amelyek egyik óriási előnye az adat- és a hangátviteli hálózatok egyesítése.

A VOIP, a Voice over Internet Protocol (hangátvitel internetes protokollon keresztül), alapvetően az IP-alapú hálózatokon keresztül történő hangátvitelt jelöli. Miután az eredetileg adathálózatokra tervezett Internetes protokoll (IP) globális adathálózati szabvánnyá vált, ugyanúgy elterjedt a hanghálózatok esetében is.

A VOIP telefonrendszerek esetében a felhasználók lehetőségei nem korlátozódnak az IP hálózaton történő híváskezdeményezésre és fogadására, hanem a magasabb minőség és rendelkezésre állás érdekében a hagyományos telefonvonalak is használhatók. Egy VOIP átjáró használatával a bejövő PSTN/telefonvonalak a
VOIP/SIP hálózatra konvertálhatók. Ily módon a VOIP átjáró a felhasználó számára lehetővé teszi, hogy a hagyományos telefonvonalon keresztül kezdeményezzen és fogadjon hívásokat.

A VOIP PBX rendszerek mobilitást biztosítanak a munkatársak számára, valamint rugalmasságot nyújtanak a vállalkozások számára terjeszkedés esetén, ugyanis sokkal könnyebben kezelhetők, mint a hagyományos vezetékes hálózatok, és emellett jelentősen csökkentik a telefonálási költségeket.

Ez a VOIP GYIK sok más kérdés mellett megválaszolja a VOIP rendszerekkel kapcsolatos gyakori kérdéseket is.

<