TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

Mi a TDM PBX?

A TDM (Time Division Multiplexers – időosztásos multiplex) PBX a hanginfrastruktúrák leggyakoribb változata, mert ez a legrégebbi változat. A TDM PBX egyedi, önálló rendszerek, mivel a modern szervertechnológia előtt tervezték őket.

Egy számos kártyát tartalmazó szekrénnyel, amelyek adott funkciókat tudnak elvégezni, például belső hívásokat végző kártyák vagy analóg bővítőkártyák, a TDM PBX az életciklusának vége felé közeledik. A TDM PBX-kártyák csak ugyanannak a gyártónak a kártyáival kompatibilisek, így a felhasználói kénytelenek ugyanannak a gyártónak a termékeit használni mindenhez.

A TDM PBX kezeléséhez külön személyzet szükséges, valamint átfogó karbantartás. Leginkább olyan vállalatok használják, amelyek még nem fejlesztették a hálózati kábeleiket.

A fő különbség a TDM PBX és az IP PBX között az, hogy az IP PBX internetprotokollt használ a hívások átirányításához, míg a TDM PBX fizikai kapcsolókat használ. Ezenfelül az IP PBX méretezhető, nem kell egyetlen gyártó termékeit használni, és drasztikusan képes csökkenteni a telekommunikációs költségeket.

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud