VOIP meghatározások
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

VOIP meghatározások

 

  • VoIP – Voice over Internet Protocol’ (IP Telefonközpont, Internetes telefonközpont vagy Digitális Telefon) – a hangbeszélgetések Internetre vagy bármilyen más IP-alapú hálózatra való irányítása.
  • SIP – Session Initiation Protocol’ – az IETF MMUSIC Munkacsoport által kifejlesztett protokoll és javasolt standard az interaktív felhasználói tevékenységek létrehozására, módosítására és befejezésére, ami olyan multimédiás elemeket foglal magába, mint például a video, hang, azonnali üzenetek, Internetes játékok és a virtuális valóság.
  • PSTN – public switched telephone network’ – a világ kapcsolt közcélú telefonos hálózatainak a csoportja, hasonlóan ahhoz, ahogy az Internet a világ közcélú IP alapú csomagkapcsolt hálózatainak a csoportja.
  • ISDN – Integrated Services Digital Network’ – egyféle kapcsolt telefonos hálózatközpont, amit arra terveztek, hogy lehetővé tegye a hang és az adatok digitális közvetítését hagyományos telefonos rézhuzalokon keresztül, ami jobb minőséget és magasabb sebességet eredményez, mint a létező analóg központok.
  • PBX – Private Branch eXchange’ (Private Business eXchange’-nek is szokták nevezni) – egy telefonos központ, mely egy magánvállalkozás tulajdona, ellentétben azzal a telefonos központtal, mely egy hivatalos szolgáltató vagy telefonos cég tulajdona.
  • IVR – telefonközpontok esetén interactive voice response’ – egy számítógépesített központ, mely megengedi, hogy egy személy, általában a hívó, kiválasszon egy opciót a hangmenüből és kapcsolatba lépjen egy számítógépes központtal.
  • DID – Direct Inward Dialing’ (Európában DDI-nek is nevezik) egy olyan tulajdonság, amit a telefonos cégek az ügyfeleik PBX központtal való használatára kínálnak, míg a telefonos cég egy sor számot rendel az ügyfelek PBX-éhez.
  • RFC – Request for Comments ’(többes szám: Requests for Comments, de RFCs-sel jelölik) egyike azon Internetes információs dokumentumok és standardok sorozatának, amit széles körben követnek a kereskedelmi és ingyenes szoftverek az Interneten és az Unix közösségekben.
<