TryLearn More

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

VOIP meghatározások

  • VoIP – Voice over Internet Protocol’ (IP Telefonközpont, Internetes telefonközpont vagy Digitális Telefon) – a hangbeszélgetések Internetre vagy bármilyen más IP-alapú hálózatra való irányítása.
  • SIP – Session Initiation Protocol’ – az IETF MMUSIC Munkacsoport által kifejlesztett protokoll és javasolt standard az interaktív felhasználói tevékenységek létrehozására, módosítására és befejezésére, ami olyan multimédiás elemeket foglal magába, mint például a video, hang, azonnali üzenetek, Internetes játékok és a virtuális valóság.
  • PSTN – public switched telephone network’ – a világ kapcsolt közcélú telefonos hálózatainak a csoportja, hasonlóan ahhoz, ahogy az Internet a világ közcélú IP alapú csomagkapcsolt hálózatainak a csoportja.
  • ISDN – Integrated Services Digital Network’ – egyféle kapcsolt telefonos hálózatközpont, amit arra terveztek, hogy lehetővé tegye a hang és az adatok digitális közvetítését hagyományos telefonos rézhuzalokon keresztül, ami jobb minőséget és magasabb sebességet eredményez, mint a létező analóg központok.
  • PBX – Private Branch eXchange’ (Private Business eXchange’-nek is szokták nevezni) – egy telefonos központ, mely egy magánvállalkozás tulajdona, ellentétben azzal a telefonos központtal, mely egy hivatalos szolgáltató vagy telefonos cég tulajdona.
  • IVR – telefonközpontok esetén interactive voice response’ – egy számítógépesített központ, mely megengedi, hogy egy személy, általában a hívó, kiválasszon egy opciót a hangmenüből és kapcsolatba lépjen egy számítógépes központtal.
  • DID – Direct Inward Dialing’ (Európában DDI-nek is nevezik) egy olyan tulajdonság, amit a telefonos cégek az ügyfeleik PBX központtal való használatára kínálnak, míg a telefonos cég egy sor számot rendel az ügyfelek PBX-éhez.
  • RFC – Request for Comments ’(többes szám: Requests for Comments, de RFCs-sel jelölik) egyike azon Internetes információs dokumentumok és standardok sorozatának, amit széles körben követnek a kereskedelmi és ingyenes szoftverek az Interneten és az Unix közösségekben.

Get 3CX Free today

Download On-Premise or Try in the Cloud