VOIP Helyi telefonközpont / IP PBX előnyök
Take the PBX Express
Your PBX, Your Cloud, ready in minutes
Zero Admin
With the new Dashboard
Bulletproof Security
With SSL certs and NGINX
Install on $200 Appliance
Intel MiniPC architecture
New, Intuitive Windows Client
More themes, more UC
More CRM Integrations
Scripting Interface to add your own
Improved Integrated Web Conferencing
iOS and Android apps included
Run On-Premise or in the Cloud
Google, OVH, Windows & Linux

VOIP Helyi telefonközpont / IP PBX előnyök

Sokkal könnyebben telepíthető & konfigurálható, mint a vezetékes telefonközpont:

Egy számítógépen futó szoftver ki tudja használni a számítógép előrehaladott feldolgozási erejét és a Windows felhasználói felületét & tulajdonságait. Bármilyen számítógépes ismeretekkel rendelkező személy telepítheti és konfigurálhatja a PBX-et. Egy vezetékes telefonközpont általában külön szakképzett szerelőt igényel!

Könnyebben kezelhető a web-alapú konfigurációs felületnek köszönhetően

A VOIP telefon web-alapú konfigurációs felülettel rendelkezik, lehetővé téve a telefonközpont könnyű karbantartását és beállítását. A vezetékes telefonok gyakran nehezen kezelhető felületekkel rendelkeznek, melyek gyakran úgy vannak tervezve, hogy csak a telefonszerelők tudják hatékonyan kezelni azokat.

A hívásdíj csökkenése:

Jelentősen spórolhat a VOIP szolgáltató használatával távolsági vagy nemzetközi hívások esetén. Könnyedén összekötheti az irodák/fiókok közti telefonokat, és ingyen telefonálhat.

Nincs szükség külön huzalozásra – használja a számítógépes hálózatot:

A VOIP telefon lehetővé teszi a hardver telefonok közvetlen hozzákapcsolását egy standard számítógépes hálózati porthoz (amit meg tud osztani a szomszédos számítógéppel). A szoftver-telefonok közvetlenül telepíthetők a számítógépre. Ez azt jelenti, hogy nem kell bevezetnie & fenntartania egy külön vezetékes hálózatot telefonálás céljára, ez sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók/ kiterjesztések hozzáadását illetően. Ha irodába költözik és még nem vezette be a telefonos hálózatot, jelentős összeget megtakaríthat azzal, hogy csak egy számítógépes hálózatot működtet.

Nincs szolgáltatási korlátozás:

Használjon standard telefonokat: a VOIP telefonközpontok nyílt standardúak – minden modern VOIP telefon SIP támogatással rendelkezik.Ez azt jelenti, hogy használhat szinte bármilyen SIP VOIP telefont vagy VOIP gateway hardvert. Ezzel ellentétben a vezetékes telefonközpont gyakran gyakran vezetékes telefont igényel az előrehaladott jellemzők használatához és vezetékes kiterjesztési egységeket a tulajdonságok hozzáadásához.

Méretezhető:

A vezetékes telefonközpontok könnyen túlnőhetnek: több telefonvonal bevezetése gyakran költséges hardverfejlesztést igényel. Egyes esetekben egy teljesen új telefonközpont szükséges. Nem így a VOIP telefonközponttal: egy standard számítógép könnyedén kezel nagyszámú telefonvanalat és kiterjesztést – egyszerűen szereljen több telefont a hálózathoz annak bővítésére.

Jobb ügyfélszolgálat & eredményesség:

Mivel a hívások számítógép-alapúak, sokkal könnyebb feladat a fejlesztők számára az üzleti alkalmazásokkal való egyesítés. Például: egy bejövő hívás automatikusan feltüntetheti a hívó fél ügyfél-nyilvántartását, ami elképesztően javítja az ügyfélszolgálatot, és csökkenti a költségeket a hívó felekre fordított idő redukálása által. A kimenő hívások egyenesen Outlook-ról lebonyolíthatók, nincs szükség arra, hogy a telefonáló beírja a számot.

A Szoftver-alapú telefonok könnyebben használhatók:

Gyakran nehéz a fejlett telefonközpont jellegzetességeinek a használata, ilyen például a távkonferencia vezetékes telefonokon. Ez a probléma nem áll fenn a szoftver-alapú SIP telefonoknál –az összes művelet könnyen végrehajtható egy felhasználóbarát felületről.

Több tulajdonság szerepel a standard csomagban:

Mivel a VOIP telefonok szoftver-alapúak, a fejlesztőknek könnyebb a tulajdonságkészletek kialakítása, hozzáadása és fejlesztése. Ezért a legtöbb VOIP telefon gazdag tulajdonságkészlettel rendelkezik, mint például az automatikus híváskövetés, hangposta, hívásvárakoztatás stb. Ezek az opciók gyakran nagyon költségesek vezetékes központok esetén.

Jobb ellenőrzés jobb tudósítás által:

A VOIP beállítások egy adatbázisban tárolják a bejövő és kimenő hívásinformációkat az ön szerverén, ami a hívásdíjak és hívásforgalom hatékonyabb követését teszi lehetővé.

Az aktuális rendszerállapot jobb áttekintése:

A vezetékes telefonos központok gyakran költséges ‘rendszertelefonokat’ igényelnek annak megtudásához, hogy mi történik a telefonközponton. A státusinformáció még ebben az esetben is csak nehezen kivehető. A VOIP rendszerrel meghatározhatja, hogy mely felhasználók láthatják a rendszerről való információkat grafikusan, egy web böngészőn keresztül.

Lehetővé teszi, hogy a felhasználók azonnal csatlakoztassák a telefonjukat bárhol az irodán belül:

A felhasználók egyszerűen előveszik a telefonjukat, hozzákötik a legközelebbi ethernet porthoz, és megtartják a létező telefonszámukat!

Könnyű roamingot tesz lehetővé:

A hívások a világon bárhova átirányíthatók a SIP protokoll tulajdonságainak köszönhetően.

További információk az IP PBX telefonközpontokról, VOIP / SIP Telefonokról és VOIP Gateway-ekről

<