Slider 2TryLearn MoreSlash your Phone bills - Slider Image

Use SIP trunks, WebRTC & Apps

Slash your Phone Bill by 80%

A VoIP definíciója

A VoIP a Voice Over Internet Protocol rövidítése, amely hang átvitelét jelenti az interneten keresztül. A technológia lehetővé teszi a hangalapú kommunikáció és multimédia (például videó) átvitelét az Internet protokollra (IP) épülő hálózatokon keresztül.

Az első VoIP-szolgáltatók olyan megoldásokat kínálnak, amelyek tükrözik a hagyományos telefonhálózatok felépítését, míg a második és harmadik generációs szolgáltatók zárt hálózatokat építenek a magánfelhasználói bázisuk számára, amelyben ingyenes hívásokat biztosítanak, vagy teljesen eltérnek a hagyományos telefonhálózati architektúrától. A VoIP-megoldások lehetővé teszik az internet bármely két tartományában található felhasználók közötti dinamikus interakciót, ha a felhasználó hívást kíván indítani. A hívás VoIP segítségével történő indításához a felhasználónak szüksége van egy szoftveralapú SIP-telefonprogramra VAGY egy hardveralapú VoIP-telefonra. Telefonhívások bárhová és bárkihez indíthatók: mind VoIP-telefonszámokra, mind PSTN-telefonszámokra.

A hagyományos rézvezetékes telefonrendszerek helyett a VoIP rendszert választó vállalkozások számos előnyt élvezhetnek, mint például a havi telefonköltségek csökkenése, a nagyobb mobilitás és a hatékonyság. 2008-ban az összes új telepítésű magáncélú telefon-alközponti vonal 80%-a VoIP volt.

A vállalkozásokat célzó VoIP-megoldások emellett olyan egységesített kommunikációs funkciókat tartalmaznak, mint az internetes konferenciák és megjelenés, a fax és a hangposta e-mailben, az azonnali csevegés, illetve olyan további lehetőségeket, mint például az okostelefonos kliensek, hogy az alkalmazottak elérhetők legyenek az irodai mellékükön, bárhol vannak is éppen. Az okostelefonos kliensek emellett a VoIP segítségével képesek úgy indítani és fogadni a hívásokat a mobiltelefonon, mintha a felhasználó az irodai mellékét használná.

További információ

A VoIP-telefonok/SIP- telefonok típusai

Mi az a VoIP-átjáró, és hogyan használható?

Free for up to 1 year! Select preferred deployment:

On-Premise

for Linux on a $200 appliance or as a VM

Get the ISO

On-Premise

for Windows as a VM

Download the setup file

On the cloud

In your Google, Amazon, Azure account

Take the PBX Express